kana.jpg

 

Luulin pitkään, että ei-kuiva kana on pelkkä urbaani legenda. Ne valmiit broilerisuikaleet on aivan mahdoton valmistaa mehukkaiksi... samoin yhtään minuuttipihviä paksummat broilerinfileet ovat yleensä loppujen lopuksi ohuesta päästä yksi kuiva käntty ja paksusta päästä ehkä sopivia, tai sitten ei.

 

Yksi hyvä keino välttää nämä kaksi ongelmaa on ostaa maustamattomia broilerinfilepihvejä ja leikata niistä tuollaisia isohkoja suikaleita itse. Ne paistuvat pannulla kokonaista pihviä nopeammin ja todella paljon tasaisemmin, jolloin mehukkuus säilyy. Ja kun broilerit ovat kypsiä, ne todella kannattaa ottaa silloin heti pois pannulta. Salmonellapeloissaan broilerit tulee useasti paistettua aika kuivakoiksi.

 

Omia suosikkejani broilerin maustamiseen on punainen pesto (kuvassa) tai sitruunaruohotahna. Etenkin pestolla maustetuista kanoista koottu salaatti ei tarvitse mitään kastikkeita. Sitruunaruohotahnasta saa kivan raikkaan maun broileriin. Lisään tahnat pannulle paistamisen loppuvaiheessa ja sekoittelen vielä puolisen minuuttia ennen kuin poistan kanat pannulta.