duni_12.jpg

duni_3.jpg

 

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Duni

 

Yksi asia on vissi: ruoka maistuu paremmalta ulkona. Ja ei, en nyt tarkoita ravintolassa ulkona, vaan ulkona ulkona, siis luonnon keskellä, kaupungissa vilkkaassa puistossa - tai vaikka ihan omalla parvekkeella.

 

Tämä brunssi nautittiin rennosti parvekkeella, sillä tämä kevät on ollut niin ailahtelevainen, että toistaiseksi katto pään päällä on ollut ihan mukava yllättävien sadekuurojen varalta. Pöytään katettiin tuoreita sämpylöitä, pestomuffineita, tomaattista paputahnaa ja kasvistikkuja, herkullisia mokkapaloja sekä ihania Dunin kertakäyttöastioita.

 

Sain valita brunssin tarpeiksi astioita Dunin monipuolisesta valikoimasta. Duni ecoecho ja Duni Vallila Sydänkäpy valloittivat sydämeni, sillä pidän ecoechon yksinkertaisesta charmista ja kauniista muodoista, mutta myös (salaa) Sydänkäpy-sarjan hempeästä pinkistä ja vallilamaisesta kuvioinnista.    

 

duni_25.jpg

 

Pöytäkattaukseen yhdistin Sydänkäpy-sarjan isompia servettejä, lautasia sekä ihania lasissa olevia vaaleanpunaisia kynttilöitä. Itsehän pidän polttamattomia kynttilöitä vuoden ympäri pöytien koristeena, sillä ne tuovat kivasti väriä ja ilmettä, siispä kynttilän sopivat myös parvekkeen brunssipöytään. Ecoecho-sarjan valkoiset bio haarukat ja bio mukit tasapainottavat vaaleanpunaisen riemuvoittoa. Ecoechon tuotteet ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista ja ovat myös kierrätettävissä edelleen. Mukien pahvi on FCS-sertifioitua eli se on valmistettu vastuullisesti tuotetuista materiaaleista. Tuo ecoecho-sarja on kyllä uusi suosikkini, ja voin hyvin kuvitella käyttäväni sitä toistekin, jos omat astiat eivät vaikka isomman porukan kylään kutsuessaan riitä tai jos siitä aiheutuva tiskirumba ei tiskikoneettomassa taloudessa huvita.  

 

duni_13.jpg

duni_22.jpg

 

Ruoat katettiin taasen ecoechon bagassista tehdyille isoille lautasille sekä kippoihin. Tuo bagassi on ihan ihme kuitu, joka jää jäljelle, kun sokeriruo’osta puristetaan sokeri. Yllätyksekseni bagassirasiat voi laittaa jopa mikroon, ja ne maatuvat kahdeksassa viikossa. Tuollaisia paputahnan ja kasvistikkujen pitäviä kertiskippoja olenkin kaivannut! Suklaapiirakka leikattiin hauskan kurvikkaalla ecoecho-veitsellä, jonka elegantti muotokieli ei vähennä sen toimintakykyä. 

 

duni_29.jpg

 

Mokkapaloja ja Sydänkäpy-sarjan kauniita kynttilöitä... KYLLÄ KIITOS!

 

Dunin sivuilla on muuten myös vinkkejä videoineen mitä hienompiin ja kekseliämpiin lautasliinataitoksiin, jos haluat tehdä vaikutuksen vappubrunssillasi tai -piknikilläsi! Itse aion kokeilla vappupiknille tuota Twisted fan -nimistä taitosta - noin selvillä ohjeilla ja videon avulla aion selvitä siitä!

 

duni_30.jpg

duni_34.jpg

duni_36.jpg

 

Vielä pari sanaa brunssin herkuista: paputahna löytyy täältä, sämpylät tein sämpyläjauhopussin kyljessä olevalla ohjeella, tosi herkullisista pinaattimuffineista kerron lisää myöhemmin ja tämä aikuisempaan makuun sopiva, vähemmän makea mokkapalaresepti on löydettävissä alta.

 

Nämä mokkapalat eivät kaikkien mielestä varmasti ansaitse tuota nimitystä, sillä perinteisten mokkapalojen yltiöpäisen tomusokerin käytön loihtima kahvikuorrute on tehty näissä kookosöljyn, hunajan, kahvin ja tumman kaakaon voimin. Paksu suklaakuorrute maistuu vienosti kahvilta, rohkeampi laittaisi kahvijuoman lisäksi pikakahvijauhetta sellaisenaan kuorrutteeseen. Pohjan resepti on alunperin Kitchen is My Kingdom -blogista, joskin muutamia muokkauksia olen tehnyt. Kyseisen reseptin ohessa on myös perinteisempi mokkapalakuorrutus autenttisempaan lopputulokseen, jos ehdan tomusokerin käyttö ei vaivaa. Kuorrutuksen inspiraatio on taasen napattu Little Miss -blogista.

 

Mitä sinä aiot tehdä vappuna? Itse rukoilen sääjumalia, että pääsisin kattamaan ecoechot ja Sydänkäpyset tällä kertaa ulos kevään ensimmäiselle piknikille. Olemme suunnitelleet nauttivamme vapun herkuista isolla porukalla, ja tavoitteena on päästä sopivaan suolainen-makea-suolainen -kierteeseen, jonka voimin jaksaa syödä monta kierrosta kaikkia tarjolla olevia herkkuja.