avokadotahna2.jpg

 

Tykkään erilaisista kylmistä jogurttipohjaisista kastikkeista erityisesti kesällä. Ne toimivat siis aivan kaiken kanssa, joten pistelen niitä kyytipoikana sekä salaatille, tofulle että kalalle. Kaikkein yksinkertaisimmillaan saatan kaataa suoraan luonnonjogurttipurkista kastiketta esimerkiksi silvutun varhaiskaalin päälle, lorauttaa päälle vähän makeutta hunajasta ja happoa sitruunanmehusta sekä maustaa ripauksella suolaa ja pippuria ja pistellä kohti ääntä.

 

Jogurttipohjaiset kastikkeet raikastavat aika kivasti kokonaisuutta, erityisesti jos olet suolannut uunissa rapeiksi grillatut kesäkurpitsasi aivan kapakaloiksi (been there, done that, ja silloin oli tietysti myös vieraita kylässä).

 

Tämä kastike on tehty avokadosta, kermaviilistä ja limenmehusta. Käytän itsekin kermaviiliä ehkä kerran viidessä vuodessa, joten sen voit korvata mitä luultavimmin paksulla jogurtilla, esimerkiksi kreikkalainen/turkkilainen toimisi. Koska limen maku on aika vahva, kastike toimi uunilohen kanssa kivasti! Aion kokeilla tätä myös porkkanatikkujen ja kukkakaalinnuppujen dippaukseen.

   

Pehmeä avokado rakastaa chiliä, mutta tällä kertaa jätin omastani sen pois (koska jotain kummaa tapahtui vihanneshyllyn ja keittiöni välillä ja se pieni punainen chili ei koskaan löytänytkään tietään leikkuulaudalleni). Jos olisin sinä, saattaisin kuitenkin vielä harkita pientä chilistä potkua, ettei homma mene ihan liian pehmoksi.