Eikö syksy olekin aika ihana?

 

pasta.jpg

 

Tekee mieli taas pitkästä aikaa aitoa kaurapuuroa aamupalaksi. Voi potkiskella kuivia lehtikasoja, ja mikä miellyttävä kahina niistä kuuluukaan. Pimeässä lenkkeily on omia lemppareitani: saa vaan mennä ihan omia menojaan rauhassa, katsella kaupungin valoja ja antaa laiskojen ajatusten valua sellaiseen kivaan luovaan kehään, jossa uusia ideoita syntyy ihan pakottamatta.

 

Tosin siitä pimeydestä saa tietysti joskus vähän tarpeekseen. Varsinkin silloin kun kaikki kolmekymmentä annoksesta otettua kuvaa ovat niin kovin rakeisia.

 

Syksyisimpinä päivinä saatan syödä pastaa päivälliseksi. Joskus kymmenen aikaan illalla sängyssä kirjan kanssa. (Ihan vaan koska voin.)

 

Tässä reseptissä on varsinainen klassikkojen klassikko, lihapullia tomaattikastikkeessa ja spagettia, twistattu vähän modernimpaan ja ehkä himppusen ravitsevampaan uskoon. Pastana käytin ihanaa täysjyväistä spelttipappardellea, jonka sain spelttikirjan pressissä SunSpeltiltä kokeiluun. Maku on kivan rustiikkinen ja täyteläinen, ja minusta tuo tummempi väri luo valkoista pastaa kauniimman pohjan monille kastikkeille. Pastan sekaan lisäsin vielä runsaasti nopeasti keitettyä lehtikaalta, jotta annoksessa olisi jotain herkullista vihreääkin. Lihapulliin käytin broilerinjauhelihaa, jonka maustoin chilin ja valkosipulin lisäksi sitruunalla. Lihapullat toimisivat muuten erinomaisesti ilman kastiketta ja pastaakin!

 

Olen aina ollut ihan jäljessäkulkija näissä kaiken maailman ruokatrendeissä, avokadopastoissa ja Mutti-soosseissa. Tähän kuitenkin käytin Mutti-tomaattia ja olihan se hyvää. Tomaattimurskaksi suosittelisinkin sellaista kokonaisia tomaattia sisältävää mieluummin kuin tasaiseksi murskattua.