ananaslassi3.jpg

 

Kesä saa taas kaipaamaan raikkaita smoothiemakuja talven kaakaoisen kauden jälkeen. Omassa suosikkismoothiessani maistuu kahvi, kaakao ja inkivääri, enkä tunnu koskaan kyllästyvän niiden täydelliseen (hyvin rähmät silmistä pyyhkivään, sillä kahvi, kaakao ja tuore inkivääri ovat kaikki tujuja makuja) makuharmoniaan. Suosittelen erittäin lämpimästi kokeilemaan suklaan ja inkiväärin yhdistelmää!

 

Tämä ananaslassi sen sijaan on maailman simppelein eikä lainkaan tungetteleva maultaan, vaan paljon hienovaraisampi. Lassiin tarvitaan vain vähän kypsää, makeaa ananasta, samoin kypsää, makeaa banaania, joiden maku pyöristetään maustamattomalla jogurtilla. Toistan sanoja kypsä ja makea, sillä sekä ananas että banaani ovat raakana mielestäni aivan syömäkelvottomia. Halutessasi voimakkaamman hedelmän maun voit toki vähentää jogurtin suhteellista määrää ananakseen ja banaaniin verrattuna; itse sen sijaan nautin tällä kertaa lempeän pehmeästä mausta, jossa jogurtti oli ehdottomasti pääroolissa hedelmien kanssa. En suosittele tähän rasvatonta jogurttia, sillä lopputulos on helposti vetinen ja mauton.

 

Lassin voi tarjota vaikka kivasta lasista, jonka pohjalle pilkkoo vielä vähän lisää tuoretta ananasta. Koska rakenne on lusikoitavan paksu, voi lassista koota tukevamman aterian kasaamalle päälle vaikkapa mysliä tai kaurahiutaleita, tuoretta hedelmää ja lusikallisen pähkinävoita. Silloin tämä ananaslassi menee varmasti aika lailla aamupalastakin, kun kokonaisuudessa on reippaasti hedelmiä, kuituja ja hyviä rasvoja.

 

Aion kokeilla tätä myös vaihtamalla jogurtin kookosmaitoon! Kookos ja ananas on ihana trooppinen yhdistelmä, joka auttaa solahtamaan kesäfiilikseen myös tällaisena harmaana sadepäivänä.