äitienpäivä.jpg

Tänä äitienpäivänä ajattelin leipoa kakun jo etukäteen, pakastaa sen ja selvitä siten sunnuntaiaamun fanfaareista iisisti, kun voin vain noutaa kakun pakkasesta, laittaa sumpit tulille ja kattaa pöydän - sillä aikaa kakku onkin jo sulanut syömiskelpoiseksi! Erityisesti raakakakuissa on se hyvä puoli, että ne säilyvät erinomaisesti pakkasessa ja sulavat pienessä hetkessä (varttitunti riittää), sillä rasvaisuutensa takia ne eivät jäädy täysin pökkelöiksi.

 

Kakun lisäksi erityisesti pannarit ovat hyvä vaihtoehto äitienpäivän aamupalalle. Puolessa tunnissa näpsäkkä kokki loihtii pinon pannareita, joista riittää herkuteltavaa moneen suuhun. Lisäksi tässä postauksessa linkatut kaksi reseptiä ovat siinä suhteessa ravitsevia, että muuta aamupalaa ei välttämättä niiden lisäksi edes tarvitse.

 

Brunssimaisempaan ratkaisuun voisi kuulua vaikkapa pannareiden lisäksi esimerkiksi mansikka-vuohenjuustosalaattia, voileipiä, hedelmiä, paistettuja kananmunia, tuorepuristettuja tai vastalingottuja mehuja, aamiaismuffineita tai vaikkapa tuoretta patonkia ja hyviä juustoja. Mikäpä olisikaan sen ihanampaa kuin istua itsetehdyn brunssin äärellä tuntitolkulla, nauttia yhdessä pannullinen kahvia ja rupatella kaikki kuulumiset äidin kanssa!

 

Itse teen tänä vuonna ihan superhyvän suklaakakun, joka on testattu ääriolosuhteissa (= miespuolisen ei-terveyshipin syntymäpäivillä) ja jonka siten tiedän herkulliseksi. Ajattelin kuitenkin nostaa tässä postauksessa esille myös muita herkkuja, jotka kävivät mielessäni ajatellessani tämän äitienpäivän tarjoamuksia. Olen varma, että näistä jokainen maistuisi ainakin minun äitilleni!*

 

*Siis ainakin siksi, että hän on aivan liian kiltti sanomaan, vaikkei maistuisikaan.

 

Modernille herkkusuulle:

Snickers-whoopiet

 

Perinteisestä tykkäävälle:

Mustikka-valkosuklaamuffinit

 

Marjametsien kuningattarelle:

Helppo marjaraakakakku

 

Sporttiselle:

Korvapuustipannarit

 

Suklaan ystävälle:

Suklaapannarit

 

Äidille jolla ei ole sokerihammasta laisinkaan:

Granaattiomena-vadelmamehu

 

Ihanaa äitienpäivää sunnuntaina 10.5.! Millaisia ohjelmanumeroita sinulla on hihassasi äitienpäivää varten?