image.jpg

 

Olen aina ollut aamuihminen. Tykkään kaikista aamuun liittyvistä asioista: aamukahvista, seesteisyydestä ja rauhasta (ymmärrän että lapsiperheessä tämä voi olla kaikkein kauimpana aamun määritelmästä),  uusista aluista ja aamupalaruoista. Edes pieni kiire arkiaamuisin ei haittaa. Aamu on aina uusi alku, uusi tilaisuus pyyhkiä vanhat murheet mielestä ja keskittyä siihen kaikkeen kivaan, mitä päivä voikaan tuoda tullessaan.

 

Aamulla kaikki on tuoretta: ajatukset, rypyttömät vaatteet, lähi-Alepan myyjien hymyt, koska en koskaan muista kahvimaitoa.

 

Kahvikin maistuu parhaalta juuri aamulla. Se ensimmäinen kuppi, jopa ensimmäinen kulaus, on aivan verraton seuraajiinsa nähden. Ehkä vähän liian kuumaa, mutta se ei haittaa - ei  aamuisin.

 

Aamulla kaikki on vaan niin hyvin. Oikeastaan ainoa asia, mitä toivoisin viikonloppuaamuihini, olisi pidempää unta. Mutta jääpähän enemmän aikaa nauttia aikaisen aamun rauhasta.

 

"Vain mummot tykkää aamuista." Noh, olenpahan ainakin hyvässä seurassa. Milloin muka sinun mummosi on koskaan ollut väärässä?

 

Niinpä. Ei minunkaan, koskaan.

 

Ihan parasta sunnuntaiaamua sinulle! Toivottavasti olet varannut niin paljon suklaamunia, että kun virpojia ei tulekaan, voit nautiskella pienet suklaaöverit iltapäiväkahvilla.