IMG_4824.JPG

IMG_4812.JPG

Valiolta ilmestyy helmikuussa kauppoihin uusi Valio Better hyvinvointilevite, Rahkariini. Uutuuslevite on valmistettu kevyestä rahkasta, kotimaisesta rypsiöljystä ja voista. Rahkariini on Valion ensimmäinen Sydänmerkki-levite ja siinä on rasvaa 40%, josta 27% on kasvisrasvaa ja loput 13% maitorasvaa.

IMG_4820.JPG

IMG_4815.JPG

IMG_4811.JPG

Olin tiistaiaamuna mukana Rahkariinin medialanseeraustilaisuudessa ja pääsin ensimmäisten joukossa maistelemaan uutuustuotetta. En itse ole rahkan maun suurin ystävä, joten odotin suurella mielenkiinnolla miltä Rahkariini maistuu. Ulkonäöllisesti levite poikkesi tavallisesta kevytlevitteestä ainoastaan vaaleudellaan. Leivän päälle se levitty todella pehmeästi ja ensipuraisulla levitteen suutuntuma oli oikein miellyttävä. Rahkariini ei myöskään ollut liian rahkainen vaan levitteessä käytetty voi toi siihen ihanaa makua. Suolaa levitteessä on 1g / 100g.

IMG_4817.JPG

IMG_4823.JPG

IMG_4813.JPG

IMG_4825.JPG

Rahkariinista oli myös tehty erilaisia leivänpäällisiä tilaisuuteen ja pidin niistä kovasti. Oma suosikkini oli kylmäsavulohesta, sitruunasta, mustapippurista ja rahkariinistä valmistettu levite. Rahkariinistä ja avokadosta saa myös helposti tehtyä erittäin maukkaan tahnan. Se ei kuitenkaan sovellu pannulla paistamiseen, mutta leivonnassa Rahkariini toimii. Vappu Pimiä oli valmistanut kevyitä mustikka-aamiaismuffinseja levitteellä ja kehui muutenkin kovasti Rahkariinin leivontaominaisuuksia.

IMG_4819.JPG

IMG_4818.JPG

Kyseessä on siis ehdottoman mielenkiintoinen uutuustuote, joka pääsee välittömästi kokeilujaksolle myös meidän jääkaappiimme.