IMG_5344.JPG

IMG_5335.JPG

IMG_5326.JPG

IMG_5324.JPG

Saimme Jennin Liemessä -blogin facebooksivulle vinkin Bangkokin parhaasta Tom Yum Kung nuudelikeitosta, joka löytyy Pe Aor -ravintolasta yhdeltä kaupungin kehutuimmalta katuruokakadulta, Phetchburi Soilta, Rachathewin kaupunginosasta. Täydellisiä ruokia-annoksia ja makuelämyksiä etsiessä oli ehdottomasti parasta se, että me molemmat Jennin kanssa suhtauduimme yhtä vakavasti juuri sen yhden ja oikean annoksen löytämiseen. Saatoimme haahuilla kaduilla tunteja etsiessämme sitä kaikista parasta versiota lempiruoistamme eikä se haitannut kumpaakaan.

IMG_5328.JPG

IMG_5332.JPG

IMG_5336.JPG

Vaikka Pe Aorin Tum Yum Kung on jo ehtinyt tulla tunnetuksi ruokamatkailijoiden joukossa, on ravintola muuten pysynyt ihanan autenttisena. Ravintolan menu on saatavilla ainoastaan thai-aakkosilla kirjoitettuna ja lounasaikaan paikka oli täynnä pelkästään paikallisia ruokailijoita. Emme nähneet lainkaan länsimaalaisia ihmisiä ravintolan lähialueilla ja välillä jopa tuntui, että olisimme olleet itse sillä hetkellä se paikan erikoisin nähtävyys.

IMG_5341.JPG

IMG_5345.JPG

IMG_5323.JPG

Tom Yum Kungin lisäksi söimme ravintolassa jonkun äyriäisiä ja kananmunaa sisältävän riisiannoksen. Kielimuurin ja thai-kirjaimiston vuoksi sen tarkka nimi ja sisältö jäivät kuitenkin epäselviksi. Pe Aorin hintataso oli edullinen. Kaksi annostamme plus kaksi isoa Singhaa maksoi yhteensä hieman reilut 200 bahtia eli noin 7 euroa.

IMG_5340.JPG

IMG_5342.JPG

IMG_5338.JPG

Thaimaalaiset ruoka-annokset ovat muuten pääsääntöisesti aika makeita ja tulisia. Ruokapöydistä löytyy aina maustekorit, joissa on ainakin chilitahnaa tai -jauhetta ja chiliöljyä sekä etikkaa ja kalakastiketta. Pe Aorin annoksissa maut olivat kuitenkin sen verran kohdillaan, että kaikki lisämaustaminen oli tarpeetonta.

IMG_5334.JPG

IMG_5343.jpg

IMG_5330.JPG

Kuuluisin jälkiruoka on varmasti kookoksinen ja makeansuolainen Mango Sticky Rice, jota löytyy myös Rachathewin kaduilta ja oikeastaan kaikkialta Bangkokista. Pääsette mahdollisesti maistamaan sitä huhtikuussa Teurastamolla minun ja Jennin valmistamana, mikäli kaikki palikat loksahtelevat paikoilleen oikealla tavalla. Ilmoittelen siitä kyllä sitten myöhemmin lisää. Jos ja kun.