tamarinhetki8.JPG

tamarinhetki7.JPG

Tiesittekö, että vaikka rakastan aasialaisia makuja ja thaimaalaista ruokaa, en ole itse asiassa koskaan käynyt Thaimaassa. En ole oikein ikinä ollut perinteisten rantalomien perään ja aina, kun olen haaveillut Aasiaan suuntautuvasta kaukomatkasta, on sen kohteena ollut joko Bangkok, Singapore tai Hongkong. Taisinkin vähän kuolla, kun luin Jennin Liemessä -blogista, että nyt suomalainen thairavintolaketju Tamarin vie yhden onnekkaan bloggarin ja yhden Instagram-kilpailuun osallistujan ystävänsä kanssa ruokamatkalle Bangkokin katukeittiöihin.

tamarinhetki3.JPG

tamarinhetki.JPG

Thaimaalainen ruoka on ollut aina lähellä sydäntäni. Ihastuin siihen ensi kertaa yli kymmenen vuotta sitten, kun veljeni Thaimaan lomansa jälkeen valmisti itselleen ja minulle tom yum kungia, yhtä kaikkein tunnetuinta thaimaalaista keittoa. Otin nopeasti selvää erilaisista thairesepteistä ja -mausteista, ja olenkin elämäni aikana juossut yhden jos toisenkin kerran erilaisten galang-juurien ja kaffirlimetin lehtien perässä läpi Helsingin etnoruokakauppoja. Nykyään ängen jopa hapankaalilaatikkoonkin kookosmaitoa, joten täytyy myöntää, että olen koukussa ja pahasti.

tamarinhetki5.JPG

tamarinhetki1.JPG

Sanani eivät siis varmasti riitä kuvaamaan kuinka hienoa olisi päästä ylipäätään ruokamatkalle, mutta vielä että Bangkokiin ja kerrankin yksin ilman lapsia. Pelkkä ajatuskin pistää polvet tutisemaan. En menisi ehkä ihan niin pitkälle kuin joskus villissä nuoruudessani, jolloin lupauduin Maikkarin suorassa lähetyksessä juoksemaan Mannerheimintien päästä päähäni ilman vaatteita, mikäli Back Street Boys tulisi Suomeen esiintymään. Lupaisin kuitenkin, että jakaisin joka ikisen kokemukseni ja nauttimani suupalan myös täällä blogini puolella.

tamarinhetki4.JPG

Koin oman #tamarinhetkeni pari päivää sitten kotikeittiössämme, kun katuruokahimoissani päädyin valmistamaan tätä kuvissa olevaa thaibasilika-possukastiketta (pad kra pao moo). Kyseessä on hyvin tyypillinen thaimaalainen pikaruoka, johon proteiinina voi käyttää mitä tahansa lihaa tai tofua. Yleisimmin kuitenkin possua, kanaa tai rapua. Kastike valmistuu yhdessä käden käänteessä ja sen kanssa tarjotaan aina jasminriisiä sekä paistettua kananmunaa.