IMG_6048.JPG

IMG_6047.JPG

Jostain syystä täytetyistä paprikoista tulee aina mieleeni 90-luku ja kouluruoka. Meillä ei tosin varmaan koskaan tarjoiltu koulussa täytettyjä paprikoita, mutta jotain laitosruokamaista niissä on. Perinteisesti paprikat täytetään jauhelihasta ja riisistä tehdyllä sötköllä tai lihattomalla kasvis-riisiseoksella, joka sitten kuorrutetaan juustolla. Tänään kuitenkin innostuin kokeilemaan olisiko täytetyistä paprikoista myös johonkin muuhun.

IMG_6054.JPG

IMG_6053.JPG

Innostuin täyttämään paprikat pienellä määrällä cheddarjuustoraastetta (ja chorizoa) sekä muutamalla chiliviipaleella. Kypsensin puolitettuja paprikoita pannulla hetken aikaa ennen niiden täyttämistä. Lisäsin sitten täytteet ja rikoin varovastin yhden munan per puolikas niin, että keltuaiset pysyivät ehjinä. Jatkoin paprikoiden kypsentämistä tämän jälkeen vielä noin 10 minuutin ajan, sen verran, että valkuaiset hyytyivät, mutta keltuainen jäi vielä sopivan valuvaksi.

IMG_6051.JPG

Paprikat kannattaa kypsentää kattilan pohjalla pienessä tilkassa vettä ja visusti kannen alla. Vettä voi lisätä välillä hieman, jos se näyttää höyrystyvän kokonaan pois. Siinä vaiheessa, kun kananmunat on lisätty paprikoihin, kannattaa niiden kypsymistä seurata vähän aktiivisemmin kurkkaamalla kannen alle muutaman minuutin välein. 

IMG_6052.JPG

IMG_6049.JPG