IMG_7789.JPG

IMG_7793.jpg

Viime perjantaina julkistettiin tämän vuotisen Taste of Helsingin ravintolat. Olin lehdistötilaisuudessa kuulemassa ne ensimmäisten joukossa. Ravintolakokoonpanossa on tällä kertaa viisi vanhaa ja viisi uutta tuttavuutta. Vanhojen joukkoon lukeutuvat Bistro O mat, Pastor, Sinne, Ask ja Muru, ja uusia ovat Toca, Hella & Huone, Kolmon3n, Grön sekä ihastuttava tallinnalalinen Ö.

IMG_7776.JPG

IMG_7778.JPG

IMG_7775.JPG

Pääsimme maistelemaan kolmen osallistujaravintolan annokset. Hella & Huone tarjosi kylmäsavustettua maa-artisokkaa, lipstikkaa ja ruisviskillä maustettua Lapin härkää. Ravintola Toca maistatti meillä maitosuklaavanukasta, kaakaocrumblea ja minttu-jogurttijäätelöä. Tilaisuuden puhutuimman annoksen tarjosi Bistro O mat, joka tuo tämän vuoden ruokafestivaaleille uuden version ToH 2013 nähdystä ja kovin kehutusta haukiburgerista.

IMG_7788.JPG

IMG_7786.JPG

En ollut itse aikaisemmin maistanut tuota haukiburgeria ja täytyy sanoa, että se oli aivan mielettömän hyvää. Hampurilaisen majoneesi oli värjätty näyttävästi mustekalan musteella ja itse haukipihvi oli täydellisen mehevä. En malta odottaa, että pääsen santsaamaan näitä uudelleen. Bistrosta kerrottiin, että haukiburgeri vierailee satunnaisesti myös ravintolan lounaslistalla, joten täytyy ehdottomasti suunnata Kirkkonummelle sen perässä.

IMG_7777.jpg

IMG_7782.JPG

Taste of Helsinki järjestetään tuttuun tapaan kesän alussa 16.-19.6. Kansalaistorilla. Tänä vuonna ravintolat tarjoavat kolmiannoksisen menunsa lisäksi yhden nimikkoannoksen. Early Bird -hintaisten lippujen myynti on jo aloitettu. Normaalihintaiset liput tulevat Tikettiin 22.4. klo 9.00. Sitten ei muuta kuin odottamaan, että kesän paras tapahtuma pyörähtää jälleen käyntiin. Lähtölaskenta on alkanut.

IMG_7790.JPG

IMG_7787.JPG

Kokkien yhteiskuva Mellakka Helsinki pressimateriaaleista.