southparkrestaurant10.jpg

southparkrestaurant6.JPG

Olin muutama viikko sitten syömässä Ravintolakerho 2.0 kanssa ensikertaa puoli vuotta sitten avatussa ravintola Southparkissa, joka tarjoilee ruokaa eteläkalifornialaiseen tyyliin. Ravintola sijaitsee aivan Sinebrykoffin puiston vieressä, Fannyn entisissä tiloissa. En ollut kuullut ravintolasta mitään ennen kuin saimme sinne kutsun. Ehdin vilkaista sen ruokalistan nopeasti läpi netistä ennen lähtöäni ja se vaikutti erittäin mielenkiintoiselta, mutta muuten minulla ei ollut oikein mitään odotuksia ruoan suhteen.

southparkrestaurant11.JPG

Maistelimme läpi ravintolan SoCal–nimikkomenun ja söimme myös muutamia lisäannoksia, joten saimme varsin kattavan kuvan ravintolan annista. Ensimmäisenä annoksena pöytäämme tuotiin Acapulco Prawnsit, jotka löivät todella ällikällä. En muista milloin olisin maistanut jotain niin herkullista. Jättiravut olivat upotettu johonkin huumaavan hyvään bloody-mary-meets-sweet-chili-sauce –tyyppiseen, ja juotavaksikin soveltuvaan, tomaattikastikkeeseen. Annoksen suola, happo, makeus ja tulisuus olivat täydellisessä tasapainossa.

southparkrestaurant12.JPG

southparkrestaurant15.JPG

Olin vielä täysin jättirapujen lumoissa, kun seuraavat annokset alkoivat saapua. Luvassa oli vietnamilaisia possuvartaita raikkaan kurkkua, minttua ja chiliä sisältävän salaatin kanssa sekä, toinen tulevista suosikeistani, keltuaishillon ja rapean leivän kanssa tarjoiltu häränlihatartar. En saanut siitä valon puutteen vuoksi oikein hyvää kuvaa, mutta mainittakoon, että palasin ravintolaan vain kahden päivän kuluttua tästä ensikäynnistäni ottamassa uusinnat sekä jättiravuista että tartarista.

southparkrestaurant9.JPG

Kaikissa Southparkin annoksissa on käytetty mausteita todella rohkeasti ja siitä täytyy antaa ihan erityistä kiitosta. Chilin kanssa ei myöskään himmailtu vaan kerrankin siellä missä tulisuutta sanottiin olevan, sitä todellakin oli. Jotenkin koko paikasta välittyi muutenkin ihanan ennakkoluuloton ja aito meininki. Juomapuolellakin oli hauskaa uskallusta ja oivallusta. Esimerkiksi tuo suurta ihastusta aiheuttanut häränlihatartar tarjoiltiin Charles Smithin Eve Chardonnayn kanssa ja ne sopivat yhteen aivan loistavasti.

southparkrestaurant1.JPG

southparkrestaurant2.JPG

Pääruokana maistelimme Southparkin lämpimän version kaliforniarullasta sekä 48–tuntia haudutettua possunposkea pähkinäisen Waldorfin salaatin ja selleripyreen kera. Olen itse asiassa käynyt syömässä pääruokalistalta nyt jälkeenpäin myös korealaista brisketiä ja chorizo–jalopenoliemessä haudutettuja sinisimpukoita ranskisten ja aiolin kera. Kaikki ovat olleet niin tolkuttoman hyviä, että täytyisi varmasti suositella jokaista menemään ja syömään koko ruokalista läpi.

southparkrestaurant4.JPG

En ole jälkiruokaihminen, mutta Nivolen Moscato d'Astin kanssa tarjoiltu vadelmasorbetti ja vaniljakakku olivat oikein maukkaita. Southparkin jälkiruokalistalla on itse asiassa vain kaksi vaihtoehtoa, mutta niiden makuun ja laatuun tuntuu olevan panostettu senkin edestä.

southparkrestaurant13.JPG

southparkrestaurant8.JPG

Ravintolakerhon illallisen tarjosi Southpark. #SouthparkRestaurant #hellagoodfoodandcalivibes