IMG_4851.JPG

IMG_4863.JPG

IMG_4859.JPG

Tein eilen pitkästä aikaa cannelloneja. Olen yleensä valmistanut niitä lähes samoilla täytteillä kuin teemme lasagnen, mutta tällä kertaa mieleni teki jotain muuta. Olen pitkään tuijotellut kauppojen vihanneshyllyiltä löytyviä suolasieniä, omat sienivarastoni kun ovat jo kerenneet tältä talvelta ehtymään, ja nyt vihdoin uskaltaudun laittamaan myös yhden paketillisen omaan ostoskärryyni.

IMG_4854.JPG

IMG_4856.JPG

Tein siis cannellonieni täytteen tällä kertaa huolella veden alla liotetuista suolasienistä, mascarponesta ja ricottasta. Jos olisi ollut viikonloppu, olisin saattanut tehdä täytteen pelkästään mascarponesta, mutta halusin keventää sitä hieman ricottalla. Myös pelkkä ricotta toimisi varmasti hyvin. Maustoin sienitäytteen tuoreella timjamilla, sillä se sopii aivan täydellisesti sienien metsäiseen makuun. 

IMG_4852.JPG

IMG_4855.JPG

Cannellonit valmistuivat kotuullisen nopeasti, sillä tein tomaattikastikkeen pikaversiona maustamalla tomaattimurskaa hieman ruokokidesokerilla, suolalla ja mustapippurilla - juustoisissa ja täyteläisissä cannelloneissa tomaattikastike on vain sivuroolissa. Tätä cannellonireseptiä voi muuten soveltaa myös munakoisorullissa, jos haluaa tehdä ruoasta täysin gluteenittoman.

IMG_4850.JPG

IMG_4862.JPG

IMG_4858.JPG