IMG_6502.JPG

Viime kerralla Ikeassa vieraillessamme päädyin selailemaan Ikean uutta ruokakirjaa odotellessani muuta perhettä. Kirja taisi olla tämä, ja se sisälsi todella kivan ja vaivattoman oloisia arkiruokareseptejä Ikean herkkutorin tuotteilla toteutettuina. Yhdellä aukeamalla ollut kuva savulohipyttipannusta jäi pyörimään mieleeni ja viime lauantaina päätin tehdä siitä meille oman versioni.

vsco-photo-123.jpg

IMG_6497.JPG

Laitoin savulohipyttikseen perunoiden kaveriksi suunnilleen saman verran juuriselleriä ja yhden kesäkurpitsa. Paistoin kaikki kasvikset voissa pannulla, mutta ne olisi voinut paahtaa myös uunissa. Kaverikseen lohipyttis sai myös Kukan paistamia kananmunia. Tyttö on ollut kovin kiinnostunut ruoanlaitosta viime aikoina. Lisäksi sekotin ruoalle kastikkeen mädistä ja ranskankermasta.

IMG_6499.JPG

Meillä on muuten eletty todella merkittäviä aikoja, sillä Kukan lähes 5-vuotinen ruoka-allergia- ja refluksitaival on tullut vihdoin päätökseensä. Vielä vuosi sitten en uskaltanut haaveilla edes yhdestä lääkkeettömästä lapsesta, ja puoli vuotta sitten olisin voinut lyödä vetoa, etteivät meidän tytöt tule koskaan sietämään lehmänmaitoa. Ja nyt yhtäkkiä olemme tilanteessa, jossa kolme perheemme neljästä jäsenestä pystyy syömään kaikkia samoja ruokia. Ja sen kaikista pienimmänkin elimistö on alkanut kestämään tavallisia kotimaisia viljoja.

vsco-photo-12.jpg

So long hirssi-tattarivellit, teff-jauhot, riisimakaronit ja psyllium. Teitä ei tule ikävä!