IMG_6354.JPG

IMG_6363.jpg

Vaikka rakastan pastaa, olen viime vuosina huomannut yhä useammin korvaavani puolet käyttämäni pastan määrästä kasviksilla. Käytän tavallista spagettia kaikista eniten eri pastamuodoista, sillä sen kanssa juliennella kuoritut kasvissuikaleet menevät näppärästi yhteen. Tällä kertaa ujutin spagetin kylkeen puolikkaan keräkaalin. Kaali toimii kätevästi pastan kanssa, sillä sitä ei tarvitse kypsentää erikseen mitenkään. Kaali pehmenee aivan hetkessä sopivaksi spagetin lämmössä.

IMG_6355.JPG

IMG_6366.JPG

Maustoin eilen tekemäni kaalispagetin yrttisellä salsa verdellä, johon käytin pöydältäni parhaat päivänsä nähneen mintun, basilikan ja lehtipersiljan. Yrttien lisäksi salsa verdeen tuli myös öljyä, kapriksia, anjoviksia, valkosipulia, valkoviinietikkaa ja vähän dijonia. Perinteisesti salsa verde valmistettaisiin vain silppuamalla kaikki ainekset ja sekoittamalla ne keskenään. Nykyään kuitenkin ainesten yhdistäminen tapahtuu useimmiten sauvasekoittimella. Molempi parempi.

IMG_6365.JPG

IMG_6370.JPG

Paistoin myös pasta-annoksen pinnalle mantelijauhossa ja mustapippurissa pyöräytetyt halloumiviipaleet. Halloumille on ollut mielestäni vähän hankala saada kaunista paistopintaa ilman grilliä tai parilaa, joten kevyt panerointi auttoi asiaa huomattavasti ja toi juustolle ihanaa tekstuuria. Juuston panerointiin soveltuvat hyvin myös kaikki muut tavallisimmat jauhot.

IMG_6362.jpg

IMG_6361.jpg