lohirulla7.JPG

lohirulla1.JPG

Yksi päivä mieleni alkoi tehdä vuosien takaista resepti–ihastustani, piparjuuritäytteistä lohirullaa. Löysin reseptin Mankkaan K–Supermarketin sisällä olleesta reseptiautomaatista ja se on kulkenut mukanani siitä lähtien lähes muuttumattomana. Olen yleensä tarjoillut lohirullaa juhlapöydässä jouluna tai uutena vuotena, mutta tällä kertaa se päätyi suoraan lautaselleni keitetyn perunan kylkeen.

lohirulla.JPG

Kärsin muuten pasta-addiktion lisäksi pahasta keitetyn perunan himosta. Antti on ehdoton muusi–tai ranskalaismies, mutta itse valitsen perunani aina keitettyinä, mikäli se on vain mahdollista. En myöskään liiemmin välitä erilaisista juusto–ja kermakuorrutetuista perunoista. Laitan gratiineihin mielummin kasviksia tai juureksia ja nautin potut pottuina. Vieraiden vuoksi olen kyllä tietenkin joskus uhrautunut, mutta nykyään valmistan juhlaperunat usein uunissa paahtamalla; kokonaisina kuorineen päivineen tuoreiden yrttien ja öljytilkan kanssa.

lohirulla2.JPG

lohirulla8.jpgTämän lohirullan valmistukseen sopii sekä graavattu että kylmäsavustettu lohi. Itse pidän enemmän graavilohesta, mutta pääasia, että käyttämäsi kala on varmasti laadukasta ja tuoretta. Rulla on todella helppo ja nopea valmistaa. Täyteeseen tarvitset vain purkillisen piparjuurituorejuustoa, tilkan sitruunamehua ja yhden happaman omenan raastettuna. Lohirulla valmistetaan samalla periaatteella kuin kääretorttu: täyte levitetään lohiviipaleista tehdyn suorakaiteen muotoisen levyn päälle ja kieritetään tiiviille rullalle. Valmis rulla lykätään hetkeksi pakastimeen, jonka jälkeen se leikataan vielä kohmeisena, mutta tarjoillaan täysin sulaneena.

lohirulla12.JPG

lohirulla6.JPG