perunanachopartyplatter_0.JPG

Uskomatonta ajatella, että taas yksi vuosi on kulunut ja ruokabloginikin saavuttaa ensimmäisen ikävuotensa. Kuluneeseen vuoteen on mahtunut aivan käsittämättömän paljon niin mielettömiä asioita ja uusia tyyppejä, etten olisi ikinä uskaltanut toivoa vastaavaa edes villeimmissä unissani. Aloitin blogini, ja viime vuoden, jakamalla kanssanne juustoisen uudenvuoden menun, jota meillä on ollut tapana nauttia aattoiltana. Tänä vuonna illallispöytämme tulee kuitekin kokemaan täydellisen, joskin yhtä juustoisen uudistuksen.

perunanachopartyplatter10.JPG

perunanachopartyplatter2.JPG

Törmäsin näihin perunoista valmistettuihin nachoihin selatessani Huffington Postia. Ne olivat valittu yhdeksi viime vuoden parhaista resepteistä. Perunanachojen ohje on siis alunperin Half Baked Harvest -blogista, mutta olen muuttanut sitä hieman omaan makuuni soveltuvammaksi vähentämällä käytettyjen juustojen määrää ja korvaamalla kaikki kastikkeissa käytetyt kuivamausteet tuoreilla.

perunanachopartyplatter8.JPG

perunanachopartyplatter3.JPGTein koesatsin perunanachoja eilen ja niistä tuli aevan törkeen hyviä. Syntisiä. Ohjeen annos on kuudelle, mutta itse tuhosin siitä melkein kolmanneksen yhdeltä istumalta kuvaussession päätteeksi. Ateria valmistuu puolessa tunnissa eikä se vaadi erityistä taituruutta. Ainoastaan perunoiden kanssa kannattaa olla tarkkana, etteivät ne pääse palamaan liikaa reunoilta. Itse paistoin niitä 230 °C uunissa vartin, jonka jälkeen pyöräytin perunat kertaalleen ympäri ja jatkoin paistoa vielä toisen mokoman. Perunat kuuluvat olla reunoilta rapeat, mutta keskeltä pehmeät. 

perunanachopartyplatter9.JPG

perunanachopartyplatter7.JPG

Ensi vuonna on taas luvassa monenmoista juttua, joista kerron myöhemmin. Lupaan paljon reseptejä, paljon kasviksia ja maukkaita ruokahetkiä. Suusta suuhun -blogi hiljenee aatoksi ja uudenvuodenpäiväksi, mutta jatkaa samalla tahdilla taas lauantaista. Kiitos tästä vuodesta. Juuri nyt en voisi olla onnellisempi. Nautinnollista vuodenvaihdetta!

perunanachopartyplatter5.JPG

perunanachopartyplatter6.JPG