IMG_5607.JPG

IMG_5603.JPG

IMG_5601.JPG

Arvaatteko mitä tapahtuu, kun ruokabloggaaja vannoo kerrankin olevansa yhden kokonaisen illallisen valokuvaamatta? No silloin tietysti päädytään ihan vahingossa koko Tallinnan parhaaseen ravintolaan ja todetaan, että onneksi lupauksia tehdään välillä myös rikottaviksi. Luvassa on siis pieni kurkistus illalliseemme ravintola Umamissa, Mustamäen kaupunginosassa Tallinnassa.

IMG_5610.JPG

IMG_5609.JPG

IMG_5600.JPG

Olen varmasti aikaisemminkin maininnut, että Tallinnan vanhassa kaupungissa sijaitseva Leib Resto & Aed on ollut jo vuosia yksi lempiravintoloistani. Olin siis syystäkin aivan innoissani, kun kuulin viime syksynä, että Leibin ravintoloitsijat ovat avanneet uuden ravintolan noin 10 minuutin taksimatkan päähän turistikeskustasta.

IMG_5611.JPG

IMG_5608.JPG

IMG_5605.JPG

IMG_5604.JPG

Ravintola Umami on rakennettu vanhaan valkoiseen puutaloon ja kesäisin myös sen ihana ikivanhojen omenapuiden suojassa oleva piha on katettu. Umamissa ruoan, juoman ja tarjoilun taso on tismalleen sama kuin Leibissä, mutta keittiö on kuitenkin hieman kokeilunhaluisempi. Annoksissa otetaan riskejä rohkeilla makuyhdistelmillä ja huolettomammalla esillepanolla. Ilmapiiri on todella rento ja kaikki vaikuttaa ihanan mutkattomalta. Yhdistelmä muuttui vieläkin täydellisemmäksi, kun eteeni kannetiin elämäni parhaimmalta maistunut tartar-annos. Lisäksi oluen kanssa tarjoiltiin hanhenmaksamoussea, pikkelöityä punakaalia sekä un croissant - ihan mahtavaa.

IMG_5625.JPG

IMG_5623.JPG

IMG_5626.JPG

Mustamäen alueelle on muutenkin avautunut viime vuosina todella mielenkiintoisia ravintoloita ja suosittelen kaikkia poikkeamaan sillä suunnalla seuraavan Tallinnan matkalla. Umami on avoinna noin puolilta päivin aina ilta kymmeneen asti. Viikonloppuisin ja iltaisin pöytävaraus on melkeimpä ehdoton, mutta senkin saa hoitumaan kätevästi ravintolan nettisivuilta. Umamissa on myös todella kivat lasten leikkitilat, joten perheellistenkään ei kannata jättää tätä ravintolavierailua välistä.

IMG_5621.JPG

IMG_5602.JPG

IMG_5624.JPG