IMG_5884.JPG

IMG_5883.JPG

Nyhtöpossu on ollut varmasti yksi ruoka-alan suurimmista trendeistä viimeisen viiden vuoden aikana. Kun kovin possukausi alkoi mennä ohi, ruvettiin nyhtämään kaikkea muuta mahdollista; kanaa, kalaa, kurpitsaa ja nyt uusimpana myös kauraa. En ole ehtinyt vielä maistamaan nyhtökauraa, mutta se on saanut paljon positiivista huomiota ympärilleen ja on ehdottomasti seuraavana kokeilulistallani.

IMG_5888.JPG

IMG_5882.JPG

Tänään kuitenkin innostuin tekemään nyhtölohella täytettyjä pitaleipiä, kun kaapissani oli edellisviikon linssi-halloumisalaatista ylijäänyttä tahinijogurttia. Nyhtölohta voisi myös kutsua ihan tavalliseksi (barbaque-kastikkeella kuorrutetuksi) uuniloheksi, sillä siitä sen valmistuksessa on käytännössä kyse. Haarukalla riivittynä ja perinteisen nyhtöleivän ajatuksella rakennettuna se kuitenkin kantaa uuden nimensä hienosti.

IMG_5879.JPG

IMG_5885.JPG

IMG_5891.JPG

Lohen ja jogurttikastikkeen lisäksi tein leipää varten sitruunaisen slawn fenkolista, kurkusta, varsiselleristä ja tillistä. Maustoin myös valmiiksi kasattua leipää vielä srirachalla, koska sriracha, ja ripottelin täytteiden väliin mustia seesaminsiemeniä. Anttikin innostui pitkästä aikaa kehumaan vuolaasti tekelettäni eikä edes närkästynyt, että olin ostanut pitaleipien kanssa juomaksi alkoholitonta sitruunaolutta.

IMG_5881.JPG

IMG_5892.JPG