IMG_4163.JPG

IMG_4165.JPG

Mozzarellasalaatti on suurta herkkuani. Tammikuun pakkasilla pelkän salaatin syöminen päivälliseksi ei kuitenkaan tuntunut houkuttelevalta, joten päädyin tekemään siitä lämpimän version eli puhvelinmozzarellalla, basilikaöljyllä ja paahdetuilla pinjansiemenillä höystetyn tomaattirisoton. 

IMG_4159.JPG

Tomaattirisoton valmistukseen käytin paseerattua tomaattia ja tomaattipyrettä, mutta myös tavallinen tomaattimurska toimisi varmasti yhtä hyvin. Basilikaöljy syntyy nopeasti risoton kypsyessä. Ideana on surauttaa yhden basilikapuskan lehdet ja varret öljylusikallisen kanssa tasaiseksi tahnaksi ja maustaa seos ripauksella suolaa. Itse lisäsin vielä oman annokseni pinnalle tuoreita basilikanlehtiä, sillä rakastan basilikan makua. 

IMG_4158.JPG

IMG_4157.JPG

Tänään taas ajattelin nauttia mozzarellasalaattini pizzana. Mikään ei ole niin hyvää kuin yksinkertainen margheritapizza. Putte'sin omistaja Antto Melasniemikin sanoi jossain haastattelussa, että pizzassa liiallinen täytteiden määrä ja yliyrittäminen kostautuvat. Ulkomailla kovimmat pizzeriat tarjoavat vain margheritaa ja marinaraa - tosin Suomessa tämä ei varmastikaan toimisi.

IMG_4160.JPG