IMG_6808.JPG

IMG_6804.JPG

IMG_6795.JPG

Meidän pääsiäisateriaan kuuluu aina lammasta, minttua, valkosipulia ja maa-artisokkaa tavalla tai toisella. Sain viime viikolla testattavaksi pullollisen argentiinalaista Bodega Piedra Nagra Merlot Reservaa ja innostuin kokeilemaan miten se toimisi pääsiäispöydässämme. En juo useinkaan Merlot-rypäleestä tehtyjä viinejä ja monet viiniharrastajat tuntuvat suhtautuvan siihen hyvin kriittisesti, joten oli mielenkiintoista arvioida, miltä lampaanlihan kanssa suositeltu Piedra Negran Merlot maistuu. 

IMG_6800.JPG

IMG_6820.JPG

IMG_6807.JPG

Tein viinille ruoaksi lampaankaretta, joka on viulun lisäksi yksi lempiosani lampaasta. Tein kareelle aika voimakasmausteiset lisukkeet, joten en marinoinut sitä tällä kertaa mitenkään etukäteen. Maustoin lihan vain suolalla ja pippurilla puolisen tuntia ennen kuin paistoin sille rapeat pinnat pannulla voissa, jonka jälkeen kypsensin lihan vielä noin 58 °C sisälämpötilaan 175 °C uunissa - aikaisemmin valmistamieni maa-artisokkalohkojen jälkilämmössä.

IMG_6792.JPG

IMG_6813.JPG

IMG_6806.JPG

Ruoan kanssa Bodega Piedra Negran Merlot ensituntuma oli hyvä. Viini on upean syvänpunaisen värinen ja siinä on miellyttävän luumuinen tuoksu, ainakin omaan nenääni. Maultaan argentiinalainen Merlot ei ollut voimakkaan tanniininen vaan kohtuullisen pehmeä ja kaikin puolin helposti lähestyttävä viini, joka antoi hyvän kumppanin aiolin kanssa tarjotulle lammasaterialle.

IMG_6803.JPG

IMG_6814.JPG

IMG_6798.JPG

Tein ruoalle muuten ensimmäistä kertaa itse hyytelön tuoreesta mintusta ja se oli aivan täydellisen hyvää. Käytin sen valmistamiseen Dansukkerin hyytelösokeria eikä lopputuloksesta tullut ihan niin jämäkkä ja äkkimakea kuin kaupan valmisversiot.