IMG_5741.JPG

IMG_5748.JPG

IMG_5734.JPG

IMG_5745.JPG

Palasimme eilen kahden äidin ja neljän lapsen minireissulta Tukholmasta. Vaikka normaalisti suorastaan kammoksun isoja risteilyaluksia, on niissä puolensa lasten kanssa matkustaessa. Matkaseuranani oli tälläkin kertaa ihana Homerun -blogia kirjoittava Marja, jolla on lähes tismalleen samanikäiset lapset kuin meillä. Marja on aivan mielettömän kova urheilemaan, joten saan hänestä aina täydellisen kärryttelykaverin. Olemme nyt muutaman kerran viettäneet päivän Tukholmassa jalkasin niin, että matkaa on taittunut päivän aikana toista kymmentä kilomertiä.

IMG_5744.JPG

IMG_5742.JPG

IMG_5740.JPG

IMG_5749.JPG

Tällä reissulla olimme jo etukäteen suunnitelleet tekevämme täsmäiskun Södermalmilla sijaitsevaan lihapullaravintolaan, Meatballs For The People. Matkaa sinne on Siljalinen terminaalilta noin 6 kilometriä suuntaansa ja meillä meni sen taittamiseen noin tunnin verran. Ravintolaan pääsee kyllä Tunnelbanallakin reilussa vartissa, jos kävely ei innosta. Olimme tehneet ravintolaan etukäteen pöytävarauksen mikä osottautui järkeväksi, sillä paikka täyttyi puoliltapäivin paikallisista lounasruokailijoista.

IMG_5731.JPG

IMG_5737.JPG

IMG_5739.JPG

IMG_5743.JPG

Meatballs For The People on Ruotsin ensimmäinen ja ainoa pelkästään lihapullille omistetu ravintola. Päivittäin vaihtuvalla lounaslistalla näkyy keittoja ja salaatteja, mutta joka ikisessä annoksissa on aina lihapullia, edellä mainitut mukaan lukien. Ravintolan lihapullavalikoima on todella laaja ja kaikki annokset ovat täysin gluteenittomia. Jokaisesta lista-annoksesta on saatavilla myös lastenannokset neljällä lihapullalla puoleen hintaan. Lisäksi kaikkien annosten hintaan sisältyy alkupalaksi tarkoitettuja pikkelöityjä kasviksia sekä kahvi ja jälkiruokakeksi. Pöydistä löytyy myös aivan täydellistä itsetehtyä näkkileipää sekä tuoreita yrttejä.

IMG_5738.JPG

IMG_5732.JPG

IMG_5733.JPG

Suosittelen!