IMG_4891.JPG

IMG_4890.JPG

Innostuin leipomaan viime viikonlopuksi laskiaispullakakun, sillä en ensi sunnuntaina ehdi viettämään kunnon laskiaista perheeni kanssa. Laskiaispullista on nyt ollut monenlaisia versioita näkyvillä. Viime vuonna kovaan suosioon nousseet laskiaispullawrapit ja -hodarit pitävät edelleen pintansa ja kakun lisäksi vastaani on tullut myös laiskan kokin jättimäinen peltilaskiaispulla. Täytetrendien ykkönen on ehdottomasti Nutella, jonka käyttö laskiaispullissa on rantautunut meille Ruotsista.

IMG_4892.JPG

Itse kuitenkin syön laskiaispullani mieluiten mansikkahillon kanssa. Tällä kertaa lisäsin kermavaahdon joukkoon näistä sienicannelloneista ylijääneen mascarponen ja kakusta tuli aivan ihana. Kerroskakun valmistamiseen kannattaa käyttää hieman tavallista pienempää irtopohjavuokaa, jotta siihen saa reilusti korkeutta. Omaani käytin halkaisijaltaan 18 cm vuokaa. Kakku on todella näyttävä, mutta sitä leikatessa kannattaa käyttää sitä kaikista terävintä veistä ja vaikka grillitikkuja apuna, jos haluaa, että kakku näyttää kauniilta vielä lautasellakin. Hyvältä se maistuu kuitenkin ulkonäöstä riippumatta.

IMG_4896.JPG

IMG_4894.JPG

Pullataikinan tein tämän jutun loppuun liitetyllä Makun ohjeella, mutta puolitin ainesten määrän. Pullataikinareseptistä on myös video, jonka pääset katsomaan tästä.