IMG_4202.jpg

IMG_4205.jpg

IMG_4201.jpg

Ihana päivä!

Ulkona on pyryttänyt taukoamatta. Koko Espoo on muuttunut oikeaksi talven ihmemaaksi. Valkoista koskematonta nietosta riittää silmän kantamattomiin. Toki näin ensimmäistä talvea omakotitaloasujana sitä muistelee lämmöllä lumityöt aamuvarhaisella hoitaneita isännöitsijöitä, mutta toisaalta en kyllä kaipaa lainkaan niitä lumitraktorin ja asfaltin yhteenhankauksesta muodostuneita ääniä, peruutuspiipityksiä ja huomiovalojen vilkkeitä, jotka herättivät usein jo ennen kello kuutta.

IMG_4207.jpg

IMG_4208.jpg

IMG_4211.jpg

Pihatöiden vastapainoksi leivoinkin tänään nopeasti lantturieskoja. Mikään ei ole niin hyvää ja helppoa kuin itse tehdyt rieskat. Ohje, jolla rieskoja valmistan, on sama, joka löytyy lähes jokaisesta suomalaisesta ruokablogista. Mitä sitä parhaaksi todettua muuttamaan. Joskus korvaan lantun porkkanalla, nauriilla, perinteisesti perunalla tai vaikkapa punajuurella, mutta siltikin juuri lantusta tehdyt rieskat ovat ainakin meidän perheemme suosikkeja.

IMG_4209.jpg

IMG_4203.jpg

Rieskojen päälle tein raejuustolla kevennetyn munavoin. Antilla on sellainen lapsuudessa syntynyt päähänpinttymä, että munavoita saisi syödä vain juhlissa. Olen sitten joutunut tuomaan munavoin pienillä vippaskonsteilla myös arkiruokapöytäämme. Raejuuston lisäksi yksi hyvä keino on tehdä munavoi avokadosta. Sitä voisin syödä vaikka joka päivä.

IMG_4212.jpg

IMG_4200.jpg