IMG_5695.JPG

IMG_5692.JPG

IMG_5702.JPG

Yksi inspiroivimmista ruokablogeista, jonka tiedän on kanadalaisen Allison Dayn ylläpitämä ihana Yummy Beet. Yummy Beet sisältää uskomattoman herkullisia ja nerokkaita kasvisruokareseptejä, joita on myös helppo muokata omaan keittiöön sopiviksi. Tämänkin linssisalaatin pohjaan olen alunperin törmännyt Dayn blogissa, mutta se on muuttanut hieman muotoaan käsittelyssäni.

IMG_5699.JPG

IMG_5705.JPG

Dayn ohjeessa fenkolin ja sipulin kanssa uunissa paahdetaan bataattia, mutta itse pidän enemmän porkkanasta. Alkuperäisessä salaatissa ei myöskään ollut yrttejä eikä seesaminsiemeniä ja tahinikastiketta, joihin olen tällä hetkellä aivan hulluna. Seesami kaikki kiitos. Salaatin kanssa valmistamani tahinijogurtti sopii hyvin myös esimerkiksi kalaruokien kaveriksi. Jaan yhden sellaisen ohjeen täällä viikonlopun jälkeen. Jos siis innostut valmistamaan tätä linssisalaattia, älä heitä kastiketta pois, vaikka salaatti muuten loppuisi.

IMG_5700.JPG

IMG_5701.JPG

Toinen tämän salaatin parhaista mauista syntyy mielestäni uunissa paahdetuista fenkoleista. Niistä tulee sipulin tavoin ihanan makeita ja niiden aniksinen maku sopii täydellisesti yhteen suolaisen lampaanmaitohalloumin kanssa. Vanha totuushan on, että uunissa paahtamalla kaikista kasviksista tulee noin sata kertaa parempia, mutta etenkin fenkolin maukkuus lisääntyy potenssiin miljoona. Fenkolin lohkot kannattaa jättää tarpeeksi isoiksi, jotta siitä pääsee nauttimaan oikein kunnolla.

IMG_5706.JPG

IMG_5691.JPG

IMG_5703.JPG