IMG_7512.JPG

IMG_7504.JPG

Voi tätä kevättä! Olen viettänyt viime päivät tiiviisti ulkohommien parissa ja tietokoneen sekä kameran ääressä oleminen on lähinnä ahdistanut. Keväässä ja sen tuoksuissa on vain jotain niin maagista, enkä halua hukata hetkeäkään siitä, kun luonto puhkeaa kukkaan. Arkiruokamme ovat myös olleet hyvin nopeita ja helppoja, sillä en ole jaksanut käyttää yhtään ylimääräistä aikaa niiden valmistamiseen.

IMG_7500.JPG

Esimerkiksi eilen tein meille tämän lämpimän lihapulla-kikhernesalaatin, jonka aktiivinen valmistusaika jää alle varttiin. Tein salaattia varten lihapullat, joiden maustamiseen käytin nopeasti vain Creme Bonjourin chili-paprikaseosta, ja lykkäsin ne hienonnetun kukkakaalin ja hyvin huuhdeltujen kikherneiden kanssa 20 minuutiksi uuniin. Sekoitin salaattia varten kastikkeen täysjyväsinapista, omenasoseesta ja ranskankermasta, ja viimeistelin annokset lautasella lisäämällä niihin tuoretta babypinaattia, omenanlohkoja ja avokadoa.

IMG_7507.JPG

Huomenna suunnitelmissani on tehdä uuden salaattikirjailija Jonna Vormalan inspiroimana teriyakilohta ja kurkkusalaattia sekä uuniperunoita wasabituorejuustolla. Jonnan Jäävuoren huippu -ruokakirjan julkkarit on ylihuomenna ja sen on yksi tämän kevään odotetuimmista keittokirjoista. Jonna kokkasi viime lauantaina What's cooking Helsingin -näytöskeittiössä tuota lohi-kurkkusalaattikomboa enkä ole sen maistamisen jälkeen saanut sitä mielestäni pois. Yritän kysellä, josko onnistuisin saamaan yhden kappaleen tuosta kirjasta myös teille arvottavaksi.

IMG_7504.JPG

IMG_7508.JPG