IMG_7198.JPG

IMG_7218.JPG

Antti täytti vuosia pääsiäissunnuntaina, joten innostuin leipomaan hänelle kakun. Olen ehkä aikaisemminkin kertonut, että rakastan kakkuja, joiden valmistukseen voi hyödyntää kasviksia tai jotain muuta mukaterveellistä, ja koska punajuuri-suklaakakkukiintiöni on jo tältä vuodelta täynnä, päädyin tällä kertaa valmistamaan porkkanakakun.

IMG_7215.JPG

IMG_7211.JPG

IMG_7199.jpg

Muokkasin perinteisen jenkkityylisen porkkanakakun reseptiä sen verran, että maustoin sekä pohjan että kuorrutteen kookoskermalla. Sen lisäksi raastoin pohjaan myös muutaman ruokalusikallisen tuoretta inkivääriä. 

IMG_7210.JPG

IMG_7208.JPG

Olen huomannut, että monista kotimaisista porkkanakakkuresepteistä puuttuu kokonaan kakkuun kuuluva mehevyys, rouheus ja rakenne. Tätä lisäämään kannattaa taikinaan rohkeasti laittaa murskattuja pähkinöitä, kookoshiutaleita ja ananasmurskaa.

IMG_7203.JPG

IMG_7201.JPG

Jos porkkanakakkuun haluaa vielä vähän enemmän twistiä, voi porkkanaraasteen korvata vaikkapa palsternakalla. Olen joskus myös tehnyt maustekakkua kesäkurpitsasta ja valkosuklaasta, ja siitä tuli aivan ihanaa. Olisi muuten älyttömän kiva kuulla, jos teiltä löytyy jotain ajatuksia tämän tyyppisiin kakkuihin. Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

IMG_7213.JPG

IMG_7207.JPG

IMG_7206.jpg