kikhernetonnikalasalaatti11.JPG

kikhernetonnikalasalaatti13.JPG

Emme tehneet tänä vuonna mitään erityisiä uudenvuodenlupauksia, mutta sovimme Antin kanssa jo syksyllä, että tänä vuonna yritämme vähentää lihan käyttömme minimiin. Syömme siis normaalistikin arkisin todella vähän lihaa, mutta koitamme karsia loputkin pois. Maitotuotteet  ja kananmunat pysyvät ruokavaliossamme aina samoin kuin hyvin todennäköisesti myös kala sekä äyriäiset, joten mistään täydellisestä vegeilystä ei ole todellakaan kyse veganismista puhumattakaan.

kikhernetonnikalasalaatti8.JPG

Itselleni hankalin paikka tulee olemaan varmasti tiettyjen pekonia huutavien pastojen välttely tai muuttaminen uudenlaisiksi. Muutamia poikkeuksia joudumme myös aika ajoin tekemään. En esimerkiksi aio jättää välistä 10 päivän kuluttua tarjoiltavaa Suomen tämän vuotisen Bocuse d'Or -kilpailuedustajan, Eero Vottosen, valmistamaa harjoitusillallista. Enkä illallisviinejä, vaikka tässä semitipatontakin vietellään. Ehdottomuus on so last season.

kikhernetonnikalasalaatti12.JPG

kikhernetonnikalasalaatti7.JPG

Tein meille muuten eilen lounaaksi tätä ihanaa kikherne-tonnikalasalaattia, joka minun itse asiassa piti tehdä täysin vegenä ja hehkuttaa, kuinka kevyesti murskatut kikhenreet maistuvat aivan tonnikalalta. Innostuin kuitenkin muutama päivä sitten vähän vahingossa tuhoamaan kikhernevarastoni lähes kokonaan paahtamalla niitä uunissa, joten jouduin korvaamaan puolet kikherneistä... no, tonnikalalla. Lopputulos on kuitenkin lähes saman makuinen.

kikhernetonnikalasalaatti16.JPG

kikhernetonnikalasalaatti1.JPG

Kikhernesalaatti valmistuu nopeasti ja se on todella maukas. Hyvin huuhdotut ja valutetut kikherneet kannattaa survoa kevyesti rikki ennen kuin ne yhdistää muiden salaattiainesten kanssa. Näin niihin tulee juurikin sitä tonnikalamaista tekstuuria ja fiilistä. Majoneesipohjaisen currykastikkeen suosittelen yhdistämään salaattiin kokonaisuudessaan ennen tarjoilua. Parhaimmillaan tämä ruokaisa salaatti on, kun sen antaa maustua vielä kastikkeen lisäämisen jälkeen vartin verran kylmässä.

kikhernetonnikalasalaatti10.JPG

kikhernetonnikalasalaatti9.JPG