Palsternakkasosekeitto5.JPG

Palsternakkasosekeitto3.jpg

Jenkkiruokablogeissa on tullut vastaani viime aikoina paljon kasvissosekeittoreseptejä, joihin on lisätty papuja tai linssejä. Olen yleensä käyttänyt niiden tilalla perunaa, mutta nyt mieleni teki kokeilla jotain uutta. Olen muutenkin yrittänyt pitää kevyttä paastoa ennen juhlapyhiä ja olemme syöneet todella kasvispainotteisesti.

Palsternakkasosekeitto8.JPG

Palsternakkasosekeitto7.JPG

Tänään valmistin meille sosekeiton uunissa paahdetuista palsternakoista. Palsterakkahan on porkkanan lähisukulainen, mutta sen maku pähkinäisempi ja makea. Paahdettaessa palsternakoista lähtee ihana hieman kanelinen tuoksu, joten ne sopivat erinomaisesti tähän vuodenaikaan. Tämä keitto toimisi varmasti loistavasti myös kasvisruokailijan joulupöydässä.

Palsternakkasosekeitto1.JPG

Kasvisten ja juuresten paahtaminen on yleensäkin aivan älyttömän helppo tapa tuoda uutta makua ja piristystä vanhoihin sosekeittoresepteihin. Tavallisista arkikeitoista tulee hetkessä viikonloppukelpoisia. Esimerkiksi tätä paahdetuista paprikoista, kookoksesta ja linsseistä valmistettua kasvissosekeittoa olen tarjonnut illallisvieraillemme useasti hyvällä menestyksellä

Palsternakkasosekeitto.JPG

Palsternakkasosekeitto2.JPG