IMG_5380.JPG

IMG_5382.JPG

Kanakeitto on ruokana todellinen flunssantappaja ja talviklassikko. Teen kanasta ruokaa verrattain harvoin ja jostain syystä yleensä aina silloin, kun innostun kanasta kokkaamaan, syntyy keittoa. Viime vuonna lempikanakeittoni syntyi ranskalaistyylisesti kermasta ja villiriisistä. Nyt taas olen jotenkin fiksoitunut kirkkaisiin liemiin, kuten tässäkin kalakeitossa.

IMG_5388.JPG

Lisäsin kanakeiton liemeen tällä kertaa hieman ohueksi suikaloitua porkkanaa, isoja pastalastuja, siitakesieniä ja tuoretta pinaattia. Maustoin lientä myös hieman kurkumalla, mustapippurilla ja chilihiutaleilla, joista jälkimmäistä lisäsin vasta lautasella. Lisäksi rikoin vielä liedellä poreilevan valmiin keiton joukkoon yhden kananmunan per ruokailija. Annoin munien kypsyä liemessä kolmisen minuuttia ennen tarjoilua.

IMG_5387.JPG

Kananmunat voi myös kypsentää toisessa kattilassa pelkässä laimennetussa kanaliemessä ja lisätä vasta jälkeenpäin keittolautasille. Kolmen minuutin keittämisen jälkeen kananmunan keltuainen on kuitenkin sisältä vielä sen verran valuva, että sitä kannattaa käsitellä todella varovasti siirron aikana. Lautasella sen sitten saa, ja kannattaakin, heti hajottaa.

IMG_5384.JPG

IMG_5386.JPG