IMG_7279.JPG

IMG_7278.JPG

Selaimeni kirjanmerkeissä on jo yli vuoden päivät roikkunut yhdysvaltalaisen Bon Appétit -lehden resepti kurpitsacarbonaraan. En ole osannut päättää ihastuttaako vai inhottaako kurpitsapyrettä kastikkeena käyttävä pasta enemmän, mutta sen mielettömän herkullinen ulkonäkö on pyörinyt mielessäni sen verran usein, että päätin lopulta antaa reseptille mahdollisuuden.

IMG_7276.JPG

IMG_7280.JPG

Pastan kurpitsapyreekastikkeessa epäilytti eniten se, että se tekisi carbonaralle liian valjun ja kasvissosekeittomaisen fiiliksen. Onneksi tämä pelko osottautui kuitenkin täysin turhaksi, sillä valkosipulilla ja pecorinolla maustettu pyree antoi aivan täydellisen suolaisenkermaisen maun ja hyvän tekstuurin pastalle. Carbonara sai kurpitsasta myös kauniin, ruokaisan värin ja hurmaavan tuoksun. Voisin kuvitella, että pyree toimisin hyvin myös sellaisenaan kurpitsarisotossa.

IMG_7274.JPG

Lihana pastassa käytin tällä kertaa pancettaa, joka on italialainen pekonin kaltainen valmiste. Luin jostain, että juuri pancettaa kuuluisi käyttää aidon carbonaran valmistamiseen, mutta meillä päin pekoni on korvannut sen lähes täydellisesti. Pancetta on käytännössä ilmakuivattua siansivua ja sitä voidaan käyttää myös sellaisenaan esimerkiksi leivän päällä.

IMG_7281.JPG

IMG_7275.JPG