Kaupallinen yhteistyö, Vinum Import Oy

joulu15_1.JPG

joulu15_15.jpg

joulu15_13.JPG

Vietimme tänä vuonna jouluaaton veljeni luona, meidän vanhassa kodissa. Veljeni osti sen meiltä, kun löysimme ja ostimme vähän vahingossa viime keväänä tämän 70-lukulaisen omakotitalon Espoosta. Muodostimme joulupöydän aterian nyyttärihengessä. Kaikki aattoaterialle osallistuvat valmistivat muutamia ruokalajeja tarjolle, jolloin kenellekkään ei koitunut kohtuutonta määrää vaivaa yhteisen illallisen vuoksi. Otin omalle vastuulleni osan alkupaloista sekä juomat.

joulu15_11.jpg

joulu15_2.jpg

Tänä vuonna alkuruokapöydässämme ei ollut ihan perinteisiä makuja vaan yhdistelin eri ruokakulttuurien makuja toisiinsa. Limegraavattu lohi sai kaverikseen Hanna Gullichenin inspiroimana avokadoa, kevätsipulia, korianteria sekä kahdeksasta chilistä valmistettua piri piri -kastiketta. Sokerisuolattu siika tarjoiltiin cevichetyyppisesti inkiväärillä ja riisiviinietikalla maustettuna. Pöydästä löytyi myös wasabimajoneesia sinapinkorvikkeena ja tavallisen rosollin olin tuunannut kvinoalla, vuonankaalilla, saksanpähkinöillä, granaattiomenan siemenillä sekä pehmeällä vuohenjuustocremellä. Rosollilautaset eivät muuten olleet koskaan aikaisemmin tyhjentyneet yhtä nopealla vauhdilla.

joulu15_7.jpg

joulu15_5.jpg

joulu15_9.jpg

Koska joulupöydässä makumaailma vaihtelee makeasta, etikkaiseen, tuliseen ja suolaiseen, kannattaa tuhdit ja liian haastavat juomat jättää suosiolla hyllyyn. Olin aikaisemmin syksyllä päässyt tutustumaan raikkaasta barbera-rypäleestä valmistettuun marjaisaan La Piazza punaviiniin ja nyt joulun alla sen kehuttiin olevan nappivalinta jouluaterialle. Sain viiniä testattavaksi joulupöytäämme ja se onnistui vakuuttamaan myös rotevien viinien ystävänä tunnetun lähes 90-vuotiaan isoisäni. La Piazza Barberassa on myös matala tanniini- ja histamiinipitoisuus, joka saattaa helpottaa niitä, jotka saavat herkästi punaviinistä päänsärkyn.

joulu15_17.JPG

joulu15_3.jpg

Tämän postauksen kommenttiboksi on tällä kertaa poikkeuksellisesti kiinni, sillä Valviran ohjeistuksen mukaan kaupallista alkoholisisältöä ei voi kommentoida. La Piazza Barbera on saatavilla Alkon tilausvalikoimasta.