piparitiramisu7.JPG

piparitiramisu3.JPG

Jos saisin valita vain yhden jälkiruoan, jota söisin koko loppuelämäni, olisi se tiramisu. Olen kertonut rakkaudestani tiramisua kohtaan jo aikaisemmin, joten en viitsi toistaa itseäni. Olin pitkään sitä mieltä, että tiramisua ei saisi koskaan mennä varioimaan, sillä se on täydellinen juuri sellaisenaan. Tänä syksynä kuitenkin törmäsin Maku–lehden tyrni–tiramisun reseptiin ja se kuulostin sen verran herkulliselta, että uskaltauduin kokeilemaan sitä.

piparitiramisu2.JPG

Tyrnimisu oli menestys, ja kokemuksesta rohkaistuneena innostuin viikonloppuna kehittelemään jouluun sopivan pipari–tiramisun. Noudatin reseptissä hyvin pitkälti perinteisen tiramisun kaavaa, mutta korvasin puolet mascarponesta Arlan uudella piparkakun makuisella kausituoterahkalla. Ripottelin myös kahvilla ja brandyllä kostutettujen savoiardi–keksien päälle vähän kardemumma– ja kanelijauhetta.

piparitiramisu5.JPG

piparitiramisu4.JPG

Olemme muuten innostuneet tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä keittelemään ja hörppimään glögiä iltaisin. Syytän siitä Anttia, espoolaistumista ja joka ilta roihuavaa takkatulta, mutta jotenkin tähän on päädytty. Tiramisun kuvaushetkellä kupeissamme oli Munkan ostarin kojusta ostamaani chiliglögiä, joka on aivan taivaallisen makuista. Se on keitetty mansikoista, puolukoista ja chilistä. Ajattelin valmistaa sitä itse jouluaatoksi. Toinen suosikkini on Lidlin Deluxe suklaaglögi, joka on niin ikään erittäin koukuttavaa.

piparitiramisu.JPG