IMG_6133.JPG

IMG_6145.JPG

Olen ollut aika paljon omissa ajatuksissani viime aikoina. Tiettyjen asioiden suhteen olen hyvin herkkä ihminen ja vetäydyn silloin helposti omiin mietteisiini. Menetän tällöin usein myös ruokahaluni, joten saankin olla onnellinen, että Antille on kehittynyt vuosien varrella sen verran herkät tuntosarvet suhteeni, että hän ymmärtää tarvittaessa ottaa välittömästi keittiömme haltuunsa.

IMG_6141.JPG

IMG_6140.JPG

Antti tietää myös, että syön mieluiten keittoja silloin, kun mikään muu ei tunnu maistuvan. Nyt hän taikoikin ruusukaalicarbonaraan tarkoittamistani aineksista sekä kirsikkatomaateista ja pavuista ihanan minestronekeiton. Antti ohjasi minut vain apukokiksi veitsen varteen ja alkoi sillä välillä tyhjentämään kaappejamme keittokattilaan. Tästä Antin modernista minestronesta ei muuten sitten potkua puuttunutkaan, mutta keitto-ohje toimii varmasti ihan yhtä hyvin ilman chilihiutaleövereitä.

IMG_6132.JPG

IMG_6135.JPG

IMG_6139.JPG

Minestrone on alkujaan italialainen keitto, johon ei ole olemassa yhtä oikeaa reseptiä. Siitä tehdään yleensä aika paksua, ja se sisältää useimmiten mitä tahansa sesonkikasviksia, porkkanaa, selleriä, sipulia, tomaatteja, papuja ja pastaa tai riisiä. Minestroneen voi lisätä myös halutessaan lihaa, mutta sen kasvisversio on todella hyvää. Luin juuri, että pohjois-Italiassa yksi suosituimmista minestroneversiosta, Minestrone alla Genovese, sisältää paljon tuoreita yrttejä ja pestoa. Sitä onkin pakko kokeilla heti seuraavaksi.

IMG_6138.JPG

IMG_6142.JPG