hunajakikherneet.JPG

hunajakikherneet9.JPG

Taannoinen thaikaturuokahimoni huipentuin näihin hunajassa paahdettuihin, kanelilla ja muskottipähkinällä maustettuihin kikherneisiin sekä kookosjätskiin. En itse asiassa tiedä, ovatko kikherneet edes kovassa huudossa Thaimaassa, saatika thaimaalaisissa jälkiruoissa, mutta olen jo kauan haaveillut niiden tekemisestä.

hunajakikherneet7.JPG

hunajakikherneet5.JPG

Olen aikaisemmin paahtanut kikherneitä suolaisiksi ja mausteisiksi naposteltaviksi tai sosekeitonpinnalle, mutta mielessäni on jo pitkään pyörinyt miltä ne maistuisivat makeina jonkin jäätelön lisukkeena.

Kookosjäätelön ostin tällä kertaa kaupasta. Ainakin Prismoista sitä löytyy annoskohtaisesti pakattujen jäätelöiden pakastealtaasta. Isoissa rasioissa en ole sitä löytänyt. Toki joku viitseliäs tekisi sitä tällä helpolla reseptillä, mutta itse en näin pikaruokateeman alle suojautuneena jaksanut. Olen joskus todella laiska juuri tämänlaisessa vaivannäössä jälkiruoan eteen.

hunajakikherneet2.JPG

hunajakikherneet1.JPG

Ennen paahdettujen kikherneiden tarjoilua annoin niiden jäähtyä ehkä vartin. Lisäsin myös jäätelön pintaan ja vielä herneillekin vähän lisää kanelijauhetta. Suosittelen kuitenkin tekemään reseptin ohjeen mukaan ja sitten vasta lopuksi laittamaan lisämausteita oman maun mukaan. Sen verran täytyy vielä hehkuttaa, että tästä tuli ehkä uusi suosikkijäätelöannokseni.

hunajakikherneet6.JPG