Hapankaalilaatikko7.JPG

Muutama vuosi sitten innostuimme tuomaan uusia laatikoita joulupöytäämme ja tuunaamaan vanhoista entistä parempia. Yksi tämänlainen on ollut hapankaalilaatikko, joka soveltuu täydellisesti imellettyjen kumppaniensa rinnalle ja maistuu hyvältä niin lihan kuin kalankin kanssa. 

Hapankaalilaatikko1.JPG

Hapankaalilaatikko6.JPG

Tänä vuonna aion kuitenkin viedä perinteisen hapankaalilaatikon reseptiä vielä vähän pidemmälle ja laitan siihen kookosmaitoa tavallisen sijaan. Yhdistelmä saattaa kuulostaa yllättävältä, mutta se on aivan thaivaallisen hyvää. Joulupöytämme tulee muutenkin olemaan vähän leikkisämpi ja mausteisempi, joten usko, että uudelleen maustettu hapankaalilaatikkoni tulee olemaan menestys.

Hapankaalilaatikko4.JPG

Hapankaalilaatikko.JPG

Tänään kun hienosäädin reseptiä, valmistin kookos-hapankaalilaatikolle kaveriksi lohimedaljonkeja. Ne saivat pinnalleen hieman jouluun päin makumaailmaa vievän mausteseoksen: kardemummaa, kanelia, kokonaisia neilikoita, fenkolinsiemeniä, kuminaa, korianterinsiemeniä, mustapippuria, karkeaa merisuolaa ja yhden sitruunankuoren raastettuna.

Mittasin kaikkia kuivamausteita reilun teelusikallisen pannulle, suolaa puoli ruokalusikkaa, ja paahdoin niitä noin viiden minuutin ajan, jotta maut irtoavat. Sen jälkeen survoin mausteita morttelissa ja lisäsin joukkoon myös sitruunankuoriraasteen. Hieroin valmiin mausteseoksen lohifileen pinnalle ja annoin maustua pari minuuttia, kunnes paisoin kalat haluamani kypsyisiksi.

Hapankaalilaatikko3.JPG

Hapankaalilaatikko2.JPG