IMG_5959.JPG

IMG_5944.JPG

IMG_5958.JPG

Kaikki blogiani kauemmin seuranneet tietävät suuresta rakkaudestani Tomi Björckin Brondaa (ja WTD-Nataa) kohtaan. Bronda on paikka, jossa olemme parin viimeisen vuoden aikana käyneet aina, kun meillä on ollut jokin erityisempi syy syödä hyvin. Olin siis melkein seitsemännessä taivaassa viime perjantaina, kun pääsimme Natalian kanssa maistelemaan Gaijinin uudistunutta menua.

IMG_5949.JPG

IMG_5942.JPG

Olen ollut aikaisemmilla vierailuillani Gaijinissa aina raskaana, joten nyt pääsin ensimmäistä kertaa maistelemaan myös ravintolan cocktaileja. Silmiini osuikin heti Tsukiji fishmarket -niminen drinkki, jossa juoman seassa on lohisashimi ja pikkelöityä inkivääriä, ja se osoittautui parhaaksi mahdolliseksi avaukseksi aivan mielettömälle illalliselle. 

IMG_5955.JPG

IMG_5945.JPG

Tilasimme heti alkuun myös vihersimpukoita, joita ei tule koskaan jättää väliin vieraillessa BW-ravintoloissa. Gaijinin simpukat tarjoillaan yuzu-hunajakastikkeessa merileväkaviaarin kanssa. Vihersimpukoiden lisäksi maistelimme uusia siikacevichellä ja avokadokreemillä rapeita wontoneja sekä ihania dumplingseja. Teellä savustetut ankankoipimykyset olivat omaan suuhuni aivan täydellisiä. Olisin voinut syödä niitä tusinan.

IMG_5940.JPG

IMG_5962.JPG

Alkuruokien kanssa joimme Meyer-Näkelin valkoista Pinot Noiria. Kun punaisesta rypäleestä valmistetaan valkoista, ei rypäleen kuoria oteta lainkaan mukaan prosessiin, vaan ainoastaan rypäleestä puristettu mehu. Natan ensimmäinen makumielikuva viinistä oli kalaisa lihakeitto, mutta yhdessä ruokien kanssa se toimi aivan mielettömän hyvin. Itse pidin kovasti tuosta viinistä etenkin tuorewasabimajoneesin ja mädin kanssa tarjoillun sashimilautasen kanssa.

IMG_5957.JPG

IMG_5953.JPG

IMG_5963.JPG

Pääruokina söimme szechuan-maustetun kananuudelisalaatin, aivan mielettömän shiromiso-voisssa tarjoillun paistetun turska-annoksen, grillattua hamachin poskea ja kobe-härän sisäfileestä tehdyn tikkarin. Voin varmuudella sanoa, että se tikkari oli kyllä tähänastisen elämäni paras tikkari, ja ehkä seuraavankin. Kobe tarjoiltiin tuoreen tryffelin ja tryffelivoin kanssa ja se oli niin hyvää, että vieläkin itkettää.

IMG_5937.JPG

IMG_5954.JPG

IMG_5943.JPG

Gaijinin menua on päivitetty vain joiltain osin. Myös paljon vanhaa on säästetty. Koko jälkiruokalista on kuitenkin pistetty täysin uusiksi. Maistelimme kaikkia jälkiruokia kahdelle henkilölle jaettavaksi tehtynä lautasena, joka toimi todella hyvin täyttävän illallisen päätöksenä. 

IMG_5950.JPG

IMG_5952.JPG

Lautaselta löytyi niin monia eri makuja ja elementtejä, että ne voi käydä lunttaamasta ravintolan nettisivuilta tämän linkin takaa. Omaksi suosikikseni nousi porkkanasorbetin kanssa tarjoiltu misojuustokakku sekä veriappelsiinisorbettia ja macha-teellä maustettua valkosuklaa-vaahtokarkkimoussea sisältävä herkkukulho.

IMG_5939.JPG

IMG_5960.JPG

IMG_5951.JPG

Illallisen tarjosi Gaijin. #gaijin #ravintolagaijin #bwrestaurants