ss6.jpg

Vihdoin on koittanut se päivä, että saan kertoa kaikille viime aikoina ehkä eniten mielessäni pyörineen asian: Suusta suuhun ruokablogini muuttaa tänään Maku-lehden alle. Kun minulle tarjottiin tätä mahdollisuutta, en oikein voinut kieltäytyä, vaikka olinkin viihtynyt hyvin jo melkein vuoden verran Lily.fissä. Muutokset jännittävät itseäni kamalasti – olen vähän jännittäjätyyppiä – ja toivon kovasti, että tätäkin kautta reseptini tavottaisi ainakin muutaman (inspiraation)nälkäisen kanssaeläjän.

ss2.JPG

Olen Alisa, 29–vuotias pienten tyttöjen äiti, ja eräänkin Antin vaimo. Asumme Espoossa 70–lukulaisessa omakotitalossa, jonka remontoimme viime kesänä lattiasta kattoon. Olen terveysintoilija, ainakin kasista neljään, mutta blogini on ennen kaikkea kurkistus arkiruokailuumme ja sen sisältämiin resepteihin.

Ruokaa laittaessa tykkään yhdistellä aina jotain uutta ja jotain tuttu, makuja läheltä sekä kaukaa. Syömme paljon kasviksia, aivan älyttömän paljon pastaa ja kaikkea muuta hyvää siltä väliltä.

ss4.JPG

Mieheni, se Antti, otti viime viikonloppuna keittiömme haltuun, kun aikani meni tätä Maku–blogia pystyttäessä. Keittiössä syntyi pitkästä aikaa ihanaa lasagnea – sitä samaa, jolla hän hurmasi minut yhdeksän vuotta sitten. Niihin aikoihin, kun innostuin lähinnä kahvista, maksamakkarasta ja ruisleivästä. Onnistuin dokumentoimaan tuon ruoanvalmistuksen ja lopputuloksen ainakin osittain, joten jaan heti huomenna kanssanne ohjeen Antin lasagneen. Paljastan kuitenkin sen verran, että sen juju on löytyy selleristä ja parmesaani–bechamelista.

ss1.JPG

Jos muuten ihmettelette, miksi koko ajan korostan anttiutta, johtuu se siitä, että olen jo pitkään elänyt tilanteessa, jossa Antti–nimisiä miehiä vain tupsahtelee ympärilleni. Joka toisen ystäväni puolison, poikaystävän, isoveljen tai ainakin tulevan lapsen isän nimi on Antti – ja myös aika usein tuo Antti on jonkin sortin insinööri.

Eikä siinä tietenkään mitään pahaa ole, sillä insinööri–Antti käy hyvin myös yhdestä ylimääräisestä keittiövälineestä. Milloin ikinä olenkaan tarvinnut mökkisaunassa kylmälaukkuun rakennetun köyhän miehen sous vide –laitteen täydellisen biisonin sisäfileen kypsennykseen, on se aina onnistunut hetkessä, joskin ehkä muutaman pitkän tuijotuksen saattelemana.

ss3.JPG

Joka tapauksessa Tervetuloa seuraamaan blogiani myös Maku.fi –sivustolle. Vaihdetaan hyviä reseptejä, ruokavinkkejä ja muitakin ajatuksia ruoasta sekä ruoanlaitosta. Toivottavasti onnistutte saamaan jutuistani myös innostusta omaan ruokapöytäänne!

ss5.jpg