Antinlasagne3.JPG

Antinlasagne6.JPG

Mieheni pääsi yllättämään itseni herkullisella lasagnella viikonloppuna, kun ensimmäistä kertaa vuosiin pysyin pois keittiöstä koko viikonlopun. Antin lasagnen tarina juontaa juurensa tapaamisemme alkuaikoihin, jolloin hän hurmasi minut eräänä sateisena syysiltan valmistamalla spontaanisti tätä kyseistä herkkua. Opiskelimme silloin vielä molemmat ensimmäistä korkeakoulututkintoa lukion jälkeen ja olin tottunut syömään iltaisin kotona lähinnä ruisleipää, kiitos 200 euron opintotukien.

Antinlasagne7.JPG

Antinlasagne9.JPG

Lasagne on aina ollut Antin lempiruoka, ja tämän version hän kehitteli aikoinaan kauppareissun aikana. Muistaakseni jauhelihakastikkeeseen lisättävä selleriraaste oli alunperin kaapintyhjennysmielessä tehty kokeilu, mutta siitä tuli välittömästi yksi reseptin kulmakivistä. Italialaiset laittavat kyllä usein porkkana- ja selleriraastetta raguihinsa, joten mitenkään ainutlaatuinen yhdistelmä tämä ei sinänsä ole koskaan ollut.

Antinlasagne4.JPG

Antinlasagne8.JPG

Toinen asia, josta Antin lasagne on kuuluisa, on parmesaani–bechamel eli parmesaanijuustolla maustettu valkokastike. Hän tiesi jo ensimmäistä kertaa ruokaa tehdessä, että suhtaudun hyvin kriittisesti lasagnen perinteisen valkokastikkeen sotkemiseen juustokastikkeeksi, mutta näin hienosti muotoiltuna sai sitä huijattua vähän lautaselleni. Jälkikäteen oli tietenkin myönnettävä, että se teki lasagnesta älyttömän hyvän eikä muistuttanut lainkaan aikaisempia kokemuksiani.

Antinlasagne1.JPG

Antinlasagne.JPG