IMG_5321.JPG

IMG_5303.JPG

IMG_5305.JPG

Palasimme eilen aivan mielettömältä ruokamatkalta Bangkokista. En ole vielä oikein ehtinyt jäsentelemään päässäni kaikkea kokemaamme, mutta sen tiedän jo nyt, että viimeiseksi kerraksi tämä ei jäänyt. Kävimme ensimmäisenä iltana syömässä Bangkokin Chinatownissa sijaitsevassa kiinalaista ruokaa tarjoilevassa Tang Jai Yoossa. Ravintola on Anthonyt Bourdainin ja thaimaalaisen kuuluisan ruokakriitikon McDangin ylistämä eikä sinne ole asiaa ilman pöytävarausta. Varaus on kuitenkin helppo tehdä esimerkiksi pyytämällä hotellihenkilökuntaa soittamaan suoraan ravintolaan. 

IMG_5322.JPG

IMG_5307.JPG

IMG_5315.JPG

Vaikka Tang Jai Yoo on erittäin kuuluisa supertuoreista ja herkullisista kala-aterioistaan, on paikan ehdoton vetonaula Golden Barbecued Suckling Pig. Rasvaa tirisevä possuateria on niin makunsa kuin visuaalisen esillepanonsa ansiosta todellinen elämys. Ensin possusta syödään rapsakka nahka pieninä palasina erilaisten mausteliemien ja tuoreiden yritten kanssa taikinarullaan kääräistynä. Sitten kun nahat on syöty, tulevat tarjoilijat hakemaan possun pois ja pilkkovat sen pieniksi palasiksi, jotka maustetaan aivan ihanalla suolaisenmakealla kuorrutteella ja vielä friteerataan ennen uudelleen tarjoilemista.

IMG_5308.JPG

IMG_5317.JPG

IMG_5313.JPG

Tang Jai Yoon listoilta löytyy myös hanhenjalkoja, jotka ovat hyvin tyypillinen ja perinteinen kiinalainen ruoka. Jalat sisältävät paljon luita, joten niiden syöminen on hieman haastavaa, mutta makua löytyy senkin edestä, joten vaiva todella kannattaa.

Thaimaalaisessa keittiössä käytetään muuten lihasta lähes kaikki osat. Olimme nähneet päivällä Klong Toeyn tuoremarkkinoilla kananjalkoja, joita valmistetaan hyvin samalla tavoin kuin hanhenjalkoja. Klong Toey ruokamarkkinat on myös yksi sellainen kohde, jota ruokamatkailijan ei kannata ohittaa. Markkinakuvia ja vinkkejä kannattaa lukea ihanan Liemessä-Jennin blogista tämän linkin takaa

IMG_5312.JPG

IMG_5306.JPG

IMG_5304.JPG

IMG_5311.JPG

Ruokailun jälkeen lähdimme metsästämään tuorepuristettua granaattiomenamehua ja Mango Sticky Ricea Chinatownin yöhön. Bangkokin kiinalaiskaupunginosasta löytyy hurja määrä katuruokaloita, erilaisia eksoottisia rohdos- ja maustekauppoja sekä elintarvikekojuja. Iltaisin syttyvät jättimäiset mainosvalot, kuumana sihisevät valurautapannut ja tasaisena massana ajelehtiva väkijoukko luovat Yaowaratin kadulle ainutlaatuisen tunnelman.

IMG_5314.JPG

IMG_5320.JPG

IMG_5302.JPG