IMG_8897.JPG

Pienpanimot tuolta ojan toiselta puolelta Virosta ovat nostaneet päätään viime aikoina ja syystä tai toisesta ne ovat löytäneet tiensä olutlasiini yllättävänkin usein tämän vuoden puolella. Nyt näitä oluita on saapunut Bryggeri Helsinkiin pieni kuormallinen ja ovat siellä kaikkien maistettavissa. Viron pienpanimoviikot ovat käynnissä Bryggerissä 26.2.-14.3. Kävin tänään kurkkaamassa mitä kaikkea siellä onkaan tarjolla.

 

IMG_8902.JPG

Paikan päällä Viron pienpanimoiden ilosanomaa oli julistamassa tallinnalaisen Leib Resto ja Aed -ravintolan sommelier Kristjan Peäske. Mies on yhdessä keittiöpäällikkö Ali Suvialan kanssa luonut teemaviikoille kolmen ruokalajin menun. Listalta löyty muun muassa virolaista feta-juustoa, oluessa haudutettua porsaanposkea sekä suklaa-portterikakkua. Nam!

 

IMG_8899.JPG

Virossa on tällä hetkellä 14 pienpanimoa, mutta luvun odotetaan kasvavan. Bryggeri Helsingin olutlistalla on teemaviikoilla tarjolla 28 eri olutta Virosta. Tyylejä näyttää olevan laidasta laitaan. Itse maistelin nämä yhdeksän olutta joista suosikkini olivat Armastuskiri Ladina-Eestist (Hamplemann Brewery), Nokturn (Pühaste Pruulikoda) ja Pearu IPA (Hopster). Kaikkinensa mielenkiintoinen setti. Jos virolainen olut kiinnostaa, niin ehdottomasti kannattaa tehdä tutkimusmatka Bryggeriin. Terviseks!

 

Bryggeri Helsinki

Sofiankatu 2