_MG_5235.jpg

Kävin kääntymässä tänään VIRHE-messuilla eli Viini, ruoka & hyvä emäntä...eiku elämä. Hupsista! Noh, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tryffelipossun tavoin nuuhkin esiin parit tärpit teille. Syljin, jotta teidän ei tarvitse.

 

_MG_5219.jpg

Vindirektin samppanjavati tarjoaa erittäin vahvan aloituksen janoiselle messuhiirelle. Sieltä kantsii kokeilla esimerkiksi André Clouet Grande Réserve Blanc de Noirs, joka saapui jokin aikaa sitten Alkon perusvalikoimaan. Tämä samppis on suosittua kamaa rapakon toisella puolella eli Ruotsissa. Itseasiassa kyseessä on Systembolagetin myydyin samppanja. Myös kuvassa lymyilevä Jacquesson Cuvée 737 on oiva tapaa aloittaa tai lopettaa messut.

 

_MG_5191.jpg

Erikoinen Roccafioren grechetto-rypäleestä tehty Fiorfiore valkoviini kannattaa käydä testaamassa Umbria.fi -ständillä. 

 

_MG_5199.jpg

Tampereen Viinitukun ständiltä löytyy australialainen Logan Weemala Pinot Noir. Herkullinen ja ehkä hiukan epätavallinen aussiviini. Orangen viinialue on yksi Australian viileimpiä joten sitä tuttua ja turvallista Schwarzeneggeria on turha odottaa.

 

_MG_5210.jpg

Cono Sur on varmaan monille tuottajana tuttu, mutta nyt olisi hyvä tilaisuus päästä maistamaan heidän "lippulaivaa". Pinot Noir myös tämäkin ja ehdottomasti yksi herkullisimpia viinejä Chilestä.

 

_MG_5195.jpg

Italia on koko messujen pääteema joten pitäähän sitä parit italopunkut maistella myös. Jos vanha kunnon Chianti kiinnostaa, niin esimerkiksi Viinimaan ständiltä Ruffinon Riserva Ducale tai Frescobaldin vinkut saa varmasti gigoloviikset vipattamaan.

 

_MG_5226.jpg

Kävin viime viikolla Barossan laaksossa vierailemassa Château Tanundan viinitilalla ja sain kuulla messuilla, että heiltä on tulossa lähiaikoina tämmöinen tönikkä Alkoon. Tämän talon viinintekijä on ehkä hauskin jätkä koko Etelä-Australiassa. Viinikään ei ole yhtään hassumpi.

 

_MG_5233.jpg

Juomavinkki.fi -ständiltä löytyy Alkon ensimmäinen luomusertifioitu Châteauneuf-du-Pape. Saapunee hyllyihin marraskuussa. Samalta ständiltä löytyy myös viime Maku-lehdessä suosittelemaani Ferreira LBV portviiniä. Ei hullumpi tapa lopettaa messupäivä. 

 

Tässä oli muutama tärppi. Sieltä löytyy näiden lisäksi paljon muitakin herkkuja joten kannatta pitää silmät (ja suu) auki. Lisää infoa tapahtumasta löydät täältä ja meininki jatkuu tosiaan koko viikonlopun.

 

Aukioloajat

torstai 23.10.2014 klo 10–18

perjantai 24.10.2014 klo 10–20

lauantai 25.10.2014 klo 10–18

sunnuntai 26.10.2014 klo 10–18