Alkoon on saapunut erä uusia suomalaisia "käsityöläisoluita" ja tässä on niistä muutama viikonloppua jouduttamaan. Kannattaa tarkistaa Alkon nettisivuilta mistä näitä löytyy ettei tarvi turhaan kaupungilla juosta.

 

 

783884.jpg

On olemassa India Pale Ale ja American Pale Ale, mutta olisikohan tässä esimakua tulevasta Finnish Pale Ale tyylistä? Panimo Hiisin Aarni (4,61€) on ronski ruis IPA, joka on ehkä yksi herkullisimmista asiosita mitä tämän vuoden puolella on tullut maistettua. 

 

 

722314.jpg

All hail Lammin Sahti! Jo 30 vuotta uraa uurtanut Lammin Sahti on suomalainen instituutio. Sahti vaikka ei ehkä seksikkäin olut olekkaan, niin uskokaa tai älkää se on yksi niistä harvoista asioista mikä on pitänyt Suomen olutmaailman kartalla kaikki nämä vuodet. Mielestäni sahdin paneminen tulisi sisällyttää meidän opetussuunnitelmaan. Siinä missä Suomen tulevaisuus oppii köksän tunnilla tekemään kehnon laskiaispullan tulisi heidän myös oppia sahdin panemisen alkeet. Lammin Sahdin Kotka (5,82€) on suun täyttävä ja maltainen olut (Huom! Ei sahtia), joka pitkien kalsareiden korvikkeena lämmittää oluen ystäviä keskellä hyisevää sydäntalvea. Tehty yhteistyössä Bryggeri Helsingin kanssa.