IMG_9911.JPG

Viking Linen kevät on kaikille skumpan ystäville erityisen herkullinen. Luvassa kuplaviikoilla on suomalaisen samppanja-asiantuntijan Essi Avellanin valitsemia kuohuviinejä sekä ahvenanmaalaisen kokin Michael Björklundin rakentama erikoismenu. Astuin tänään ensimmäistä kertaa koskaan M/S Gabriellan kyytiin ja kävin maistelemassa muutamat kuohuvat.

 

IMG_9905.JPG

Samppanjoita oli pieni, mutta sitäkin herkullisempi rivi maisteltavana. Omia suosikkejani olivat nuorekas Dom Pérignon Rosé 2003 ja runsas Charles Heidsieck Brut Millésime 2005. Kaikkia näitä kuohuviinejä on myös mahdollisuus ostaa teemaviikoilla Viking Linen laivoilta ja vieläpä ihan "kohtuu" hintaan.

 

IMG_9906.JPG

Seurakseni lounaalla sain samppanjavalintojen vastuuhenkilön eli Master of Wine Essi Avellanin. Hän pitää Viking Linen skumppaviikoilla laivoilla tastingejä ja kertoi, että samoihin aikoihin kun Grand Champagne Helsinki tapahtuma järjestetään on laivoilla myös vierailemassa jokunen kellarimestari suoraan Champagnesta kertomassa hiukan lisää näistä hienoista juomista. Joten jos samppanja kiinnostaa, niin toukokuussa on hyviä tilaisuuksia tarjolla sekä merellä että maassa.