Kuohuviini on uudenvuoden juhlien drink of choice. Uusivuosi kasvattaakin kuohuviinien menekkiä Alkossa melkein 600 prosenttia, joten juhlaskumpat kannattaa käydä ostamassa pois mahdollisimman nopeasti. Tässä on kolme herkullista kuohuviinisuositusta joiden avulla on hyvä toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi.

 

571003.jpg

Pieni piccolo-pullo on oiva tarjoiltava herkku uudenvuoden juhlissa. Jos uusi vuosi on tarkoitus ottaa vastaan tanssien, niin miellyttävän mansikkainen ja pirteän hapokas italialainen Rotari Rosé Brut (3,88€) on hyvä valinta. Unohda skumppalasit ja tarjoile piccolo-pullo pillin kanssa, niin tanssia ei tarvitse lopettaa joka kerta kun siemailet viiniä. Jos haluat vaihtaa vuotta ulkona ilotulituksia katsellen kulkee tämä pieni pullo kätevästi mukana.

 

 

586027.jpg

Uusiseelantilainen Lindauer Cuvée Brut (12,39€) on tasapainoinen kuohuviini tinaamiseen eli tinan valamiseen. Aavistus "samppanja-tyylistä" paahteisuutta ja miellyttävän freesi lime potku lopussa. Mielestäni yksi parhaista viineistä (ei pelkästään kuohuviineistä) Alkossa alle 13 euron. Sopii hetkeen kuin hetkeen.

 

 

564737 (1).jpg

Jos ajattelit niin sanotusti panna haisemaan on Alkon ylähyllyjen mammutti Charles Heidsieck Réserve Brut (49,90€) suorastaan häkellyttävän herkullinen samppanja uudenvuoden kekkereihin. Runsas ja hienostunut showstopper tulisi tarjota mieluiten kapeasta valkoviinilasista kuin klassisesta kuohuviinilasista. 

 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!