FullSizeRender-8.jpg

Kaupallinen kampanja / Yhteistyössä Duni

 

Suomalaiset ovat kovia grillaamaan, mutta veikkaisin olevani ainakin aktiivisuudellani siellä kärkipäässä. Grillikausi lopeteltiin viime vuonna uudenvuoden aatonaattona napapiirin pohjoispuolella. Ulkona tietenkin vaikka mittari näytti lähemmäs -30°C. Grillikausi avattiin uudestaan tänä vuonna hieman tavallista myöhempään, eli helmikuussa. Joskus se grillaus menee melkein urheilun puolelle, mutta aina on hauskaa. Kun kevään ensimmäiset aurinkoiset ja lämpimät päivät synkkaa viikonlopun kanssa on aika korkata terassi. Duni biffasi taisteluvälineet, mikä helpotti huomattavasti isojen terassikekkereiden järjestämistä, koska minähän en tunnetusti omista tiskikonetta ja olen syntyjään patalaiska tiskaaja.

 

FullSizeRender-6.jpg

En osaa tehdä montaa asiaa hyvin, mutta sangria minulta onnistuu. Se on itseasiassa helppo tehdä ja sillä juottaa aurinkoisena päivänä isonkin joukon janoisia juhlijoita. Mitään tarkkaa reseptiä minulla ei ole ja se vaihtuu hiukan joka kerta. Tällä kertaa kannuun päätyi punaviiniä, appelsiiniä, limeä, omenaa, soodavettä, tujaus sokeria ja reilu loraus espanjalaista brandyä. En itse tykkää kovinkaan makeista sangrioista, mutta sokeria voi kukin lisäillä oman maun mukaan.

 

FullSizeRender-9.jpg

Alkupaloiksi tarjoilin grillistä pekoniin käärittyjä avokadon viipaleita. Aika syntisen herkullinen yhdistelmä. Näinhän se on, että kaikki pekoniin käärittynä on hyvää. Tässä tapauksessa se ainakin tuntui pitävän paikkansa.

 

 

IMG_9965.jpg

Dunin syvät Bagassilautaset soveltuivat loistavasti alkupaloille, joita oli montaa sorttia. Yksi kestosuosikki meidän terdellä on Reinin Lihan txistorra-makkarat. Varsinkin saunan jälkeen kunnolla paistetut txistorrat ovat parhautta. Rasvan ja suolan määrää ei pidä säikähtää.

 

FullSizeRender-7.jpg

Rouhea guacamole granaattiomenalla on myös takuuvarma hitti grillibileissä. Sipulin hapokkuus ja avokadon täyteläisyys, granaattiomenan makeus ja chilin polte kaikki täydentävät toinen toisiaan. Granaattiomena poksahtelee mukavasti suussa kun jauhat guacamolella kuorrutettuja nachoja.

 

IMG_0324.JPG

Pääruoaksi oli lihaa ja sitten pikkuisen lisää lihaa. Postauksen ensimmäisessä kuvassa oli suikaloitua entrecôte-pihviä sitruunalla ja suolalla. Grillimestarin valmiiksi viipailoima liha on helppo tarjoilla rennoissa pihajuhlissa. Haarukalla suoraan tarjottimelta suuhun. BOOOM!! Helppoa ja hyvää. Sitten välipalaksi grillistä lensi ulos sriracha marinoitua härän etuselkää ja ateria viimeisteltiin grilliin puoleksi päiväksi unohtuneella murealla osso buccolla. Jauhomakkarat yläritilällä toimi lähinnä motivaattorina tehdä parempaa ruokaa. Kaikinpuolin onnistunut setti. Päivää jatkettiin Merihakan Kulttuurisaunalla ja siitä ilta jatkui myöhään yöhön. Terassi on nyt virallisesti avattu ja olen valmis ottamaan kesän avosylin vastaan.