FullSizeRender-25.jpg

Kävin viime viikolla katsomassa miten Riojassa sujuu sadonkorjuu. Nappasin vauhtisäkin olalle ja suuntasin kohti Baskimaata. Kätevästi Pariisin ja Bilbaon kautta hypellen saavuin Riojan viinialueen "pääkaupunkiin" Logroñoon.

 

FullSizeRender-32.jpg

Logroño on tunnettu hyvistä tapas-ravintoloista. Tehtävä on yksinkertainen: yksi tapas ja lasi viiniä tai olutta per ravintola. Jokaisella raflalla on oma erikoisuutensa ja monet ravintolat eivät tarjoile kuin yhtä annosta. Tässä muutamia suosikkeja erään illan baarikierrokselta.

 

FullSizeRender-50.jpg

Vaikka annoksena tämä tonnikalasalaatti ei ole kovinkaan kummoinen, mutta noi tomaatit!!! Hyvät tomaatit saavat basic salaatinkin maistumaan ihan erilaiselta. Plus tämähän on espanjalainen klassikko.

 

FullSizeRender-51.jpg

Tarviiko tätä selittää? No, ei tarvitse. El Rincón de Alberto tarjosi asiakkailleen takuuvarmaa iberico-possua.

 

FullSizeRender-24.jpg

Unohda padrónit, nyt tulevat pienet baskilaiset piparra-chilipaprikat. Nam!

 

FullSizeRender-29.jpg

Logroñon tapaksista ehkä yksi kuuluisimmista on tämä: Bar Surianon ja Bar Angelin valkosipulilla kyllästetyt herkkusienet katkaravulla. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta olisin voinut syödä noita vaikka kymmenen.

 

FullSizeRender-36.jpg

Las Cubanasin hummeri-carpaccio. Ravintolan omistaja ei suostunut kertomaan herkullisen sekasotkusoossin reseptiä. Oliiviöljyä siinä oli ainakin paljon, jotain chilikastiketta ja kenties makeaa balsamicoa. En ole varma, mutta hyvää se oli silti.

 

FullSizeRender-35.jpg

Rapea ja suolainen possun naama (kyllä, luit oikein) La Tavinassa osoittautui mielettömän maukkaaksi.

 

FullSizeRender-33.jpg

Mausteiset "räjähtäneet" possumakkarat viiriäisenmunalla toimi hyvin paikallisen crianza-punaviinin kanssa.

 

IMG_4545.JPG

Mehevä maitopossu ohuen perunaviipaleen päällä ja mysteerisessä ruskeassa kastikkeessa tarjoiltuna oli tapaksista kaikista täyttävin.

 

FullSizeRender-27.jpg

Sienet oli selvästi sesongissa sillä monet ravintolat tarjoilivat niistä omia versioitaan.

 

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Vatsa täyttyi hyvästä ruoasta ja viinistä. Jään lämmöllä muistelemaan näitä herkkuja kunnes pääsen uudestaan takaisin Logroñoon.