P3100075.jpg

Viime viikolla piipahdin pienellä viskimatkalla Skotlannissa. Lento oli Edinburghiin ja sieltä kiesillä kohti Glasgowia. Kaupunki ei ollut minulle entuudestaan tuttu, joten siihen oli todella kiva tutustua. Muutaman viskitastingin jälkeen lähdin Girvanin rannikkokaupunkiin, joka sijaitsee noin kaksi tuntia Glasgowista etelään.

 

P3100086.jpg

Matkalle sattui harvinaisen hyvät säät ja saimme nauttia Skotlannin keväisestä tunnelmasta. Kun lähestyimme rannikkoa kaukana horisontissa näkyis Pohjois-Irlanti ja edessämme merestä kohosi hieman omituisen näköinen saari. Tämä "möykky" oli nimeltään Ailsa Craig ja on tunnettu laadukkaasta graniitista. Täysin randomina faktana kävi ilmi, että curlingissa käytettävät pyöreät graniittikivet ovat kotoisin tältä saarelta. Nyt olen tätäkin tietoa viisaampi.

 

P3100132.jpg

Seuraavaksi vuorossa oli intensiivinen tislaamokierros. Tislauspannujen vieressä hikoilua, tynnyreiden tutkimista ja tietenkin maistelua. Paikalliset lowland-viskit eivät välttämättä ole maan tunnetuimpia, mutta alueella puhaltaa uudet tuulet. Nähtäväksi jää miten uudella teknologialla varustetut tislaamot pärjäävät. Kaikista kikoista huolimatta se on pullon sisältö, joka loppujen lopuksi ratkaisee.

 

FullSizeRender.jpg

Pitkän päivän jälkeen oli hauska vetäytyä majailemaan paikalliseen linnaan. Viskiä siemaillen, nojatuolissa, takkatulen ääressä...hei, oikeesti. Sitten haggista aamupalaksi ja kotia kohti. On se Skotlanti kyllä hieno maa!