IMG_2548.JPG

Kieltämättä yksi kaupungin parhaita pizzamestoja on Skiffer. Heidän ainutlaatuiset pizzat a.k.a. liuskat saavat helsinkiläiset hullaantumaan varsinkin kesäisin kun Liuskaluodon ravintola on auki. Oma suosikkini heidän liuskoista on Surf & Turf. Suorastaan seksikäs yhdistelmä chorizoa ja jokirapua. Muutama vuosi sitten veljeni teki tästä Surf & Turf pizzasta pastaversion. Tykkäsin siitä kovasti ja pöllin häikäilemättä reseptin. Iso kiitos siis Olli Sirénille ja Anna Vanniselle inspiksestä. Sittemmin tästä annoksesta on tullut meillä jonkun sortin "talon erikoinen".

Mitä siihen sitten tarvitaan?

- spagettia

- yksi lenkki chorizoa (tuoremakkarana toimii mielestäni paremmin)

- jokirapua

- tomaattimurskaa

- kirsikkatomaatteja

- chiliä

- valkosipulia

- limeä

- korianteria

- parmesaania

- oliiviöljy, suola, pippuri jne.

 

Miten ihmeessä?

Paloittele chorizo. Jos ei ole tuoremakkaraa, niin revi kuori pois. Heitä chorizo pannulle ja lisää iso loraus oliiviöljyä. Anna tiristä pannulla kunnes oliiviöljy on napannut chorizosta punaisen värin. Heitä sekaan valkosipuli ja chili. Valkosipuli sekä chili on vahvoja makuja eikä niistä kaikki tykkää. Meidän pastassa chiliä käytetään melko runsaasti, mutta sitä voi lisäillä oman maun mukaan. Melkein heti perään pannuun sukeltaa kourallinen puolitettuja kirsikkatomaatteja. Kun tomaatit ovat mukavasti lössähtäneet, niin lisää yksi purkki tomaattimurskaa. Sekoittele, lisää suolaa ja pippuria, maista ja anna porista hetki. Loppuvaiheessa heitä sekaan myös jokiravut. Ne on yleensä esikypsytetty, mutta ravustuskausi on alkamassa ja jos vedät järvestä lautaselle ne voi heittää soossiin mukaan jo aikaisemmassa vaihessa, että kerkeävät kypsyä. Tällä välin keitä spagetti. Jätä spagetti aavistuken kovaksi, heitä pannulle tomaattimurskan sekaan ja anna kypsyä loppuun pannulla kunnes "al dente". Näin spagetti mukamas imee soossista hiukan makua itseensä ja ei mene niin helposti ylikypsäksi. Tässä vaiheessa voit sekoittaa messiin hyppysellisen korianteria. Tarjoile muutaman lime viipaleen kanssa, höylää pastan päälle hiukan parmesaania ja voilà.

 

Helppoa kuin heinänteko. Jos ohjeissani ei ollut mitään järkeä, ota lasi viiniä. Jos resepti ei vieläkään aukea, niin pistä kommenttiboksiin kyssäriä.

 

Viinisuositus: Penina Touriga Nacional (10,90€)